HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πως εξηγείται το 47,45% της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία; Ποιος ή ποιοι εργάστηκαν γι’ αυτό; Ποιος ο ρόλος του Γιώργου Κωνσταντόπουλου στις φετινές εκλογές;


Την καλημέρα μου στην παρέα της Kapa News! Αυτό ήταν παιδιά! Πάει… Τέλειωσε! Εννοώ οι εκλογές τέλειωσαν! Και τώρα που ξεκουραστήκαμε όλοι, θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα… Ωστόσο το αποτέλεσμα των εκλογών, τόσο πανελλαδικά, όσο και τοπικά, χρήζει μια ανάλυσης. Και ας ξεκινήσω πρώτα από το προεκλογικό κομμάτι, μια που τώρα που έχουμε πλέον αποτέλεσμα, μπορούμε να δούμε μερικά πράγματα λίγο πιο καθαρά….

Κατ’ αρχάς πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους, όλων των κομμάτων, για τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν κατά την προεκλογική περίοδο. Εντάξει… Υπήρχε ένα μικρό παρασκήνιο σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο όλα έγιναν με διακριτικότητα και δεν βγήκαν τα μαχαίρια φόρα παρτίδα. Έτσι ο κόσμος πήρε τις αποφάσεις του σχετικά ήρεμα και έδωσε αυτό το αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Έδωσε δηλαδή καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυβερνήσει και να κάνει πραγματικότητα όλα όσα έλεγε προεκλογικά. Έτσι έκρινε το εκλογικό σώμα, έτσι και έπραξε, και αυτό είναι ένα γεγονός που δεν σηκώνει καμιά αμφισβήτηση ή κριτική.

Σε ότι αφορά την Πιερία όμως πρέπει να δωθούν τα εύσημα και σε όλους αυτούς που εργάστηκαν ώστε η Νέα Δημοκρατία να καταφέρει ν’ αποσπάσει το υψηλό ποσοστό του 47,45%. Ποσοστό που έχει να δει η Ν.Δ. στην Πιερία αρκετά χρόνια. Αυτό το νούμερο, κατατάσσει την Πιερία στην πέμπτη θέση πανελληνίως, και στην δεύτερη (μετά τις Σέρρες) στην Βόρεια Ελλάδα με τα υψηλότερα ποσοστά του κόμματος. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν είναι λίγο, και φυσικά δεν έγινε από μόνο του. Κάποια άνθρωποι δούλεψαν γι’ αυτό, και αξίζουν συγχαρητήρια.

Ξεκινώ από τους ίδιους τους υποψήφιους. Ενώ όταν ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο υπήρξαν πάρα πολλές γκίνιες, τελικά αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι το ψηφοδέλτιο ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο. Και οι έξι υποψηφιότητες ήταν εξαιρετικές αφού συγκέντρωσαν 57.198 ψήφους (47,45%). Νούμερο που η Πιερία έχει πολύ καιρό να δώσει στη Νέα Δημοκρατία. Να σημειώσουμε επίσης ότι αυτή τη φορά δεν είδαμε νούμερα της τάξης των 2.500 και 3.000 χιλιάδων (ψήφων) δίπλα σε κανένα όνομα. Αυτή την ανάλυση όμως θα την κάνουμε σε άλλο κείμενο.

Ένας ακόμη παράγοντας που συνετέλεσε στο υψηλό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ο τοπικός κομματικός μηχανισμός της, ο οποίος δούλεψε συντονισμένα και ενωτικά. Ξεκινώντας από τον κ. Κλώνο και τελειώνοντας στο τελευταίο στέλεχος, πρέπει να ομολογήσουμε ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά στην οργάνωση, στην συσπείρωση και στν διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Όμως πίσω και πάνω απ’ όλους αυτούς πρέπει να γνωρίζετε ότι ήταν ο πρώην υφυπουργός υγείας και νυν υπεύθυνος Κ.Ο.Ε Βορείου Ελλάδος, ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Αυτός με τις άοκνες προσπάθειές του ήταν ο συντονιστής ή ενορχηστρωτής αν θέλετε όλης της φετινής προσπάθειας για να βρεθεί πρώτη η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο στην Πιερία, αλλά γενικά στην Βόρειο Ελλάδα. Για του λόγου μου το αληθές, σας παραθέτω το βίντεο με την ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κατερίνη την Πέμπτη στις 4/7/2019. Δείτε το βίντεο:


Η αγωνία του, ο ενθουσιασμός του, ο ενωτικός του λόγος και η επιχειρηματολογία του είναι ξεκάθαροι στον λόγο αυτόν, και θεωρώ ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από την προσέλευση του κόσμου εκείνη την ημέρα στην πλατεία Ελευθερίας. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε καιρό να δούμε τόσο κόσμο σε πολιτική συγκέντρωση.

Κλείνοντας απλά θέλω να αναφέρω ότι ο ελληνικός λαός εναπόθεσε τις ελπίδες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως του ζητήθηκε από τον ίδιο, του έδωσε αυτοδυναμία και τώρα περιμένει από την νέα κυβέρνηση την υλοποίηση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων που άκουσε προεκλογικά. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα δώσει περίοδο χάριτος στον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, ωστόσο γνωρίζω ότι υπάρχει πολλή και δύσκολη δουλειά και πρέπει να γίνει άμεσα. Εύχομαι τόσο στους εκλεγέντες όσο και στους μη εκλεγμένους (που είμαι σίγουρος ότι θα χρησιμοποιηθούν για τις ικανότητές τους) δύναμη, κουράγιο και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβαν.


Πέτρος Σταθακόπουλος.-







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια