HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αμφίπολη: Άλλαξε γνώμη για το μνημείο η Λυδία Κονιόρδου


Νέο... χτύπημα από την υπουργό Πολιτισμού μέσα σε διάστημα μερικών ημερών. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε η επίσκεψη της Λυδίας Κονιόρδου στον λόφο Καστά και στον περίφημο τάφο της Αμφίπολης.

Η υπουργός Πολιτισμού όπως επισημαίνει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος χαρακτήρισε αρχικά “το μνημείο μακεδονικό” ωστόσο αυτή η δήλωσή της άλλαξε...

Λίγο αργότερα ήρθε άλλη μια διορθωτική κίνηση με την υπουργό να λέει ότι “θα τοποθετηθεί επί της χρονολόγησης αφού προηγηθεί η οριστική και συστηματική τεκμηρίωση της ανασκαφής από την ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη”.

Ακόμη δηλαδή το υπουργείο δεν έχει θέση για το μνημείο και περιμένει την τεκμηρίωση της κ. Πειρσέρη. Κάποιοι πάντως φρόντισαν να ξεχάσουν χθες την αρχαιολόγο και έτσι παρά το γεγονός ότι επισκεπτόταν την ανασκαφή η υπουργός η αρχαιολόγος δεν είχε προσκληθεί... Βρέθηκε ωστόσο στον χώρο και ήταν αυτή που ξενάγησε την κ. Κονιόρδου.



Σύμφωνα με την εφημερίδα η κ. Περιστέρη είπε ότι οι ελπίδες για τη συνέχιση των εργασιών και την ανάδειξη του μνημείου στρέφονται στο ΕΣΠΑ, ωστόσο για την ένταξη ενός έργου στο ΕΣΠΑ απαιτείται χρονοδιάγραμμα το οποίο η υπουργός είπε πως δεν υπάρχει και κάπως έτσι ενώ έχουν χαθεί σχεδόν τρία χρόνια όλα δείχνουν ότι ούτε μέσα στο 2018 θα είναι το μνημείο επισκέψιμο...


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια