Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

To δεντρολίβανο ενισχύει τη μνήμη των μαθητών - Η ευεργετική επίδραση του αιθέριου ελαίου είναι γνωστή από την αρχαιότητα


Η ευεργετική επίδραση του δεντρολίβανου στη μνήμη μας είναι γνωστή εδώ και καιρό καθώς οι Αρχαίοι Έλληνες το αναφέρουν σε κείμενά τους ως ενισχυτικό της μνήμης.

Τώρα επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Northumbria, συνεχίζοντας παλιότερες έρευνες που έδειχναν ότι το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου ενισχύει τη μνήμη των ενηλίκων, βρήκαν ότι βοηθά και στη μνήμη των μαθητών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 40 παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών. Τα παιδιά χωρίστηκαν τυχαία σε δωμάτια που είτε είχαν τη μυρωδιά δεντρολίβανου για 10 λεπτά είτε καμία μυρωδιά.

Τα παιδιά εξετάστηκαν χωριστά αφού κάθισαν το καθένα σε ένα τραπέζι απέναντι στον ερευνητή, ο οποίος τους εξηγούσε ότι ήταν εκεί για να παίξουν κάποια πνευματικά παιχνίδια, ότι δεν έπρεπε να έχουν καθόλου άγχος αλλά ότι θα ήταν καλό να προσπαθήσουν να θυμηθούν όσο πιο καλά μπορούσαν όσα θα τους ζητούσαν.

Τα παιδιά που ήταν στην αίθουσα όπου υπήρχε η μυρωδιά του δεντρολίβανου τα πήγαν πολύ καλύτερα από όσα ήταν στην αίθουσα όπου δεν υπήρχε κανένα άρωμα.
Οι ερευνητές εξήγησαν ότι δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί το δεντρολίβανο έχει αυτήν την επίδραση αλλά ότι χρειάζεται να το διερευνήσουν.

Πηγή: vita.gr
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.