Απόλυτα αφομοιωμένο στην ελληνική κουζίνα και τις παραδόσεις της, το ρύζι, είτε πρόκειται για εισαγόμενο είτε για κάποια από τις περίφημες εγχώριες ποικιλίες, δένει αρμονικά με τις ωραιότερες γαστρονομικές δημιουργίες!
Υλικά για 4 άτομα
- 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- 300 γρ. σπανάκι και 1 ματσάκι άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 80 γρ. γκοργκοντζόλα ή άλλο μπλε τυρί
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 180 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
Eκτέλεση
- Bράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
- Zεματάμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά.
- Tο χοντροκόβουμε και το σοτάρουμε με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
- Mόλις μαλακώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπλε τυρί λιωμένο με το πιρούνι.
- Bουτυρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψάκι και στρώνουμε το μισό ρύζι.
- Aπλώνουμε πάνω το σπανάκι και τελειώνουμε με μία στρώση ρύζι.
- Tρίβουμε τη γραβιέρα και την ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος, απλώνουμε στο ρύζι και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει.











0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!