Μια γρήγορη ομελέτα φούρνου με λαχανικά και μυρωδικά.
Συστατικά
2κ. σούπας λάδι
12 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
6 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/2φλ. τυρί cottage με λίγα λιπαρά
1 μπρόκολο
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1/2φλ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1κ. σούπας ρίγανη
Τρόπος μαγειρέματος
1. Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
2. Πρόσθεσε μέσα το λάδι και το σκόρδο και σόταρε για λίγα δευτερόλεπτα.
3. Πρόσθεσε το σκόρδο, το λάδι, τα αυγά και το τυρί cottage σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
4. Μετέφερε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ.
5. Κόψε το μπρόκολο σε μικρές μπουκιές και ρίξε το μέσα σε ένα ταψί 25 εκατοστών μαζί με την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα με τα αυγά.
6. Ψήσε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά.
7. Χώρισε την ομελέτα σε 4 κομμάτια και μοίρασε από ένα σε κάθε πιάτο.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!