HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εκδήλωση Φιλοσοφικού Καφενείου Κατερίνης


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε , μια μεγάλη εκδήλωση Φιλοσοφίας και Πνευματικότητας, που διοργάνωσε η Εστία Πιερίδων Μουσών σε συνεργασία με την Κίνηση Πνευματικού Ακτιβισμού, «Φως σε Δράση».

​Το Φιλοσοφικό Καφενείο της πόλης μας, έλαβε χώρα το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00’, ανοίγοντας την αυλαία των εκδηλώσεων της Εστίας Πιερίδων Μουσών, υπό τον τίτλο «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2018», με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων. Το θέμα που συζητήθηκε ήταν «Από το Εγώ στο Εμείς».


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του προέδρου της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ. Γρηγόρη Μητσοκάπα και της δημοσιογράφου κ. Μαρίας Νικολαϊδου. Στη συνέχεια εισηγήθηκε επί του θέματος η φιλόλογος κ. Γιώτα Παπαδοπούλου. Ακολούθησε η εισήγηση και ο συντονισμός της συζήτησης από τον ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή και πνευματικό ακτιβιστή κ. Γιάννη Αυγουστάτο , σε μια ασφυκτικά γεμάτη από πλήθος κόσμου, αίθουσα της  Αστικής Σχολής Κατερίνης.

Στόχος μας είναι να μεταφερθεί το κέντρο της συνείδησης από το «Εγώ» στον βαθύτερο «Εαυτό», οπότε η Ατομική Συνείδηση διευρύνεται σε Συλλογική Συνείδηση, κι αυτό είναι το «Εμείς». Η αφομοίωση του «Εγώ» μέσα στον «Εαυτό», το διευρύνει σε «Εμείς». Κάθε άνθρωπος όταν γεννιέται εσωκλείει στο DNA του, περιέχει μέσα του, ενδο-ψυχικά,  εν δυνάμει όλη την ανθρώπινη κληρονομιά σε εικόνες συμπεριφοράς. Το βαθύτερο επίπεδο του νου κάθε ανθρώπου, ανήκει περισσότερο στο ανθρώπινο γένος παρά στην ξεχωριστή του προσωπικότητα.


Η σύγχρονη επιστήμη, αποδεικνύει ότι κάθε άνθρωπος που γεννιέται εμπεριέχει αυτομάτως όλη την Βιωμένη Γνώση της Ανθρωπότητας και η ανθρώπινη φυσιολογία ενεργοποιεί την Ενωτική Αγάπη. Ως εκ τούτου, ο άνθρωπος είναι πλασμένος για την Αγάπη που ενώνει όλα τα όντα.

Ωστόσο σήμερα, σε μια συνολική θεώρηση, ο άνθρωπος δείχνει να έχει παρεκτραπεί από την αυθεντική του φύση. Η αιτία βρίσκεται στην ελαττωματική σύνδεσή του (κατά τον Αριστοτέλη) με τον Κοσμικό Συμπαντικό Λόγο που οδηγεί σε άγνοια του εσωτερικού «Ιδανικού Εαυτού».

Σήμερα, η πλειονότητα των ανθρώπων πάσχει από έλλειμμα Γνώσης του Αληθινού Σκοπού της ζωής και αυτό οφείλεται στην έλλειψη Αυτογνωσίας που εμποδίζει την γνήσια Αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου. Έτσι ο άνθρωπος καλύπτεται με προσωπεία, μάσκες εξωτερικές που του κρύβουν τον αληθινό βαθύ Εαυτό του. Η πλάνη του «Εγώ» προς τα εξωτερικά επιφαινόμενα εμποδίζει την στροφή προς τα μέσα , προς τον εσωτερικό άνθρωπο. Το «Εγώ» νομίζει πως είναι ο «Εαυτός», ενώ είναι μόνον ένας διάμεσος διαχειριστής σκέψης και συμπεριφοράς προς τις περιβαλλοντικές επιδράσεις. Για να γίνει το «Εγώ» ο «Εαυτός» πρέπει να αυτοκαταργηθεί ως «Εγώ Ατομικό» και να ταυτιστεί με τον «Ιδανικό Εαυτό» που εμπεριέχει το Όλον.

Διεξήχθη μια επιτυχημένη και φωτεινή δράση, με πρωταγωνιστές όλους όσους παρευρέθησαν, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά, ανταλλάσσοντας απόψεις, προσωπικές εμπειρίες και επιγνώσεις μέσα σε φιλική, αλληλέγγυα και γεμάτη σεβασμό ατμόσφαιρα. Όλοι ανεξαιρέτως καταχειροκροτήθηκαν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια