Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Θεραπείες με βότανα για πέτρες σε νεφρά, κύστη και χολή


Θεραπείες με βότανα για πέτρες σε νεφρά, κύστη και χολή

Νεφρών άμμος

Η άμμος των νεφρών είναι μικροί κόκκοι λεπτότατοι, σκληροί ή και μαλακοί εξερχόμενοι μαζί με τα ούρα και με πόνους. Αυτή προέρχεται πολλές φορές, από τη στένωση ή χαύνωση των νεφρών, προ παντός από μια αμμώδη ύλη, η οποία ευρίσκεται στο αίμα του ανθρώπου, η οποία είναι από το είδος του πωριού, που βρίσκεται στα δόντια του ανθρώπου.

Η άμμος με τον καιρό μπορεί να μεταβληθεί σε πέτρα της κύστεως και των νεφρών. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν άμμο στα σώματά τους, αλλά δεν την αισθάνονται όταν είναι λίγη.

– Παίρνουμε μισή οκά μαϊντανό, μισή οκά σέλινο, μισή οκά δυόσμο άγριο, 100 δράμια πεντάνευρα. Τα βράζουμε καλά και τα στραγγίζουμε από ένα ψιλό τουλπάνι και από αυτό το νερό πίνει ο ασθενής πρωί, μεσημέρι, βράδυ, προ του φαγητού, από ένα φλιτζανάκι.

Νεφρά (πέτρα)

Η πέτρα των νεφρών προξενείτε από την άμμο αυτών. Οι πάσχοντες δοκιμάζουν ένα βάρος στη μέση(η πέτρα πολλές φορές όταν είναι μικρή κατεβαίνει στη κύστη με πόνο ή χωρίς πόνο)

– Παίρνουμε μια οκά μαϊντανό με τα φύλλα και τις ρίζες. Τον πλένουμε καλά, τον βράζουμε και παίρνουμε κάθε πρωί ένα ποτήρι μεγάλο νερού και ένα το βράδυ επί μία βδομάδα.

– Βράζουμε κάθε μέρα ½ οκά μαϊντανό με τις ρίζες μαζί, προσθέτουμε και 50 δράμια ρύζι πρόστυχο, όσο νερό θα μείνει πίνουμε το μισό το πρωί και το άλλο το βράδυ. Αυτό γίνεται επί 15 ημέρες.

Πέτρα κύστεως

Η πέτρα της κύστεως σχηματίζεται στη φούσκα από την άμμο και την πέτρα των νεφρών. Οι πάσχοντες δοκιμάζουν μεγάλους πόνους και μετά δυσκολίας κατουρούν.

– Βράζουμε μαϊντανό και κουκούτσια κέδρου και πίνουμε κάθε μέρα από 1 ποτήρι του νερού.

Νεφρά (πρήξιμο)

– Βράζουμε κουκούτσια κέδρου και πίνουμε το νερό

– Βράζουμε 1 οκά παξιμάδι φρυγανιά, ½ οκά πατάτες, ½ οκά κόλτο, ½ οκά αγριάδα χλωρή, ½ οκά κουκούτσια κέδρου σε 2 οκ. νερό, θα πίνουμε από αυτό 3 ποτήρια κρασιού την ημέρα έως ότου τελειώσει.
Ψαμμίαση

– Παίρνουμε 100 δρμ. σκορπιδόχορτο, ½ οκά μαϊντανό με τις ρίζες, τα βράζουμε σε 1 οκά νερό και από αυτό πίνουμε δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα πρωί και βράδυ.

– Παίρνουμε 1 οκά μαϊντανό χωρίς ρίζες, 100 δρμ. κουκούτσια κέδρου, τα βράζουμε σε 2 οκάδες νερό και πίνουμε 2 ποτήρια την ημέρα.

Λεύκωμα νεφρών

– Παίρνουμε ½ οκά αγριάδα και 4 πατάτες και το βράζουμε σε ανάλογο νερό από το οποίο πίνουμε 1 ποτήρι την ημέρα. Θα κάνουμε επίσης και δίαιτα γάλα, γιαούρτι, πατάτες, ρύζι και λαχανικά. Όχι ψωμί.

– Παίρνουμε ½ οκά μαϊντανό, 1 οκά αγριάδα, ½ οκά πατάτες, 100 δράμια σκορπιδόχορτο, τα βάζουμε σε 2 οκάδες νερό και πίνουμε 2 ποτήρια, ένα το πρωί και βράδυ.

– Βράζουμε 100 δράμια αγριάδα, 100 δράμια μαϊντανό και πίνουμε 1 ποτήρι το πρωί.
Χολόλιθος

– Βράζουμε 100 δρμ. σκορπιδόχορτο με ½ οκά μαϊντανό με τις ρίζες και 10 ρεβίθια με ανάλογο νερό. Από αυτό πίνουμε δύο ποτήρια μικρά την ημέρα πρωί και βράδυ

– Παίρνουμε μια χολή προβάτου λίγο αλεύρι ρεβιθιού και τα ζυμώνουμε χωρίς νερό. Τα κάνουμε 12 χάπια και παίρνουμε 1 την ημέρα.

Πέτρα στομάχου

– Παίρνουμε μια χεριά ρεβίθια, τα κάνουμε αλεύρι, τα ζυμώνουμε με λίγο νερό και από αυτό κάνομε χάπια, από τα οποία παίρνουμε κάθε πρωί και βράδυ από 3.Πηγή: Πάτερ Γυμνάσιος-369 Συνταγές του καλόγερου/Θεραπεία με βότανα 


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.