HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Τουρκία παγώνει τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων με την Ελλάδα

Το «πάγωμα» της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που επικαλείται την τουρκική Hurryiet.

Ο Τσαβούσογλου ενέπλεξε στην απόφαση της Τουρκίας για τη διακοπή της συμφωνίας με την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών και την απελεύθερωσή τους, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «απαράδεκτη». Τη Δευτέρα οι 4 τελευταίοι από τους στρατιωτικούς αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς είχε παρέλθει το 18μηνο της προφυλάκισής τους.

Η συμφωνία επανεισόδου με την Ελλάδα έχει σταματήσει, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τη Hurriyet. Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους αν θα υπάρξουν κυρώσεις για το άσυλο στους τούρκους στρατιωτικούς απάντησε: «Η Ελλάδα δεν τηρεί τα λεγόμενά της και ελκύει πραξικοπηματίες. Υπάρχει μεγάλη πίεση από την Ελλάδα στη Δύση, ειδικά από την ελληνική δικαιοσύνη.

Υπάρχει μεγάλη πίεση από το εξωτερικό, έχουμε μια συμφωνία μετανάστευσης με την ΕΕ και έχουμε διμερή συμφωνία επανεισόδου με την Ελλάδα. Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει ακόμα αλλά η ενέργειές μας προς την Ελλάδα θα συνεχιστούν».

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από την Άγκυρα των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στο Αιγαίο. Ειδικότερα σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας στο Αιγαίο από τον φόβο προβοκάτσιας εκ μέρους της Ελλάδας, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο Αnadolu, γεγονός που καθιστά την εντολή εξαιρετικά περίεργη, ειδικά μετά το περιστατικό με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους πριν λίγους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και οι ομάδες υποβρυχίων καταστροφών (SAT) έχουν τεθεί σε επιφυλακή από την πλευρά των Τούρκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του πρακτορείου η Ναυτική Διοίκηση ανέφερε πως η Ελλάδα αύξησε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Είναι εμφανές ότι η πλευρά των Τούρκων προχωράει σε νέες προκλήσεις και περίεργες κινήσεις αφού κατηγορεί την Ελλάδα για αύξηση της έντασης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια