HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εσύ ποιον θα άφηνες να πεθάνει, έναν γκέι, έναν μουσουλμάνο ή έναν ρατσιστή; Σοκ με το θέμα σχολικής εργασίας!

«Ο κόσμος φτάνει στο τέλος του και υπάρχει περιορισμένος χώρος σε ένα διαστημόπλοιο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει τους επιζώντες στην ασφάλεια ενός νέου πλανήτη. Εσύ ποιους θα επέλεγες να σώσεις και ποιους θα άφηνες πίσω στη Γη για να πεθάνουν. από την παρακάτω λίστα ατόμων;»

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το παραπάνω ερώτημα ετέθη σε εργασία που έπρεπε να φέρουν εις πέρας μαθητές γυμνασίου στο Οχάιο των ΗΠΑ. Τα γυμνασιόπαιδα, με την προτροπή του καθηγητή τους, έπρεπε να αποφασίσουν ποιον θα έσωζαν και ποιον θα καταδίκαζαν σε θάνατο, από έναν κατάλογο 12 ανθρώπων, ο οποίος περιελάμβανε τους εξής «υποψηφίους»: Έναν ναρκομανή λογιστή, την έγκυο γυναίκα του, έναν 60χρονο Εβραίο, έναν μαύρο ακτιβιστή φοιτητή ιατρικής, έναν ομοφοβικό ιερέα, ένα 12χρονο ορφανό από την Ασία, μια γυναίκα ινδιάνικης καταγωγής που δεν μιλά αγγλικά, μια ηθοποιό θύμα σεξουαλικής επίθεσης, έναν γκέι αθλητή, έναν ανάπηρο νοβελίστα, έναν ρατσιστή αστυνομικό και μία 21χρονη μουσουλμάνα φοιτήτρια.
Με βάση το «ηθικό δίλημμα» της εργασίας, η οποία προκάλεσε σάλο στην τοπική κοινότητα αφού κρίθηκε άκρως ακατάλληλη για παιδιά, οι μαθητές έπρεπε να διαλέξουν οκτώ άτομα που θα έπαιρναν μαζί τους στη σωτηρία, αφήνοντας τέσσερις ανθρώπους πίσω που θα αφανίζονταν, μαζί με τη Γη.

Τα παιδιά έπρεπε να φτιάξουν μεμονωμένα τη λίστα με τους «εκλεκτούς» και να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους, όπως και την απόφαση να αφήσουν συγκεκριμένα άτομα πίσω.

Στη συνέχεια, οι μαθητές θα έπρεπε να συγκρίνουν τις απαντήσεις τους και να φτιάξουν μια κοινή λίστα για τα οκτώ άτομα που θα επιλέγονταν για τον διαστημόπλοιο.

Μόλις ενημερώθηκαν για την εργασία των παιδιών, τόσο οι γονείς όσο και άλλοι τοπικοί φορείς εξέφρασαν την οργή τους για αυτήν την άκρως διχαστική εργασία, που ουσιαστικά βάζει τα παιδιά να μεταμορφωθούν σε «δήμιους» και «σωτήρες» για διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων.

«Τι σχέση έχει το Ισλάμ ή το γεγονός ότι είσαι γυναίκα με το δικαίωμά σου να ζήσεις», διερωτήθηκε μια εξοργισμένη μητέρα σε τοπικό κανάλι. «Η εργασία αυτή δεν καλλιεργεί μια ανοιχτόμυαλη κουλτούρα αλλά ενισχύει τον διχασμό και την εχθρική διάθεση μεταξύ των παιδιών» πρόσθεσε ένας πατέρας.

Μετά την κατακραυγή, ο καθηγητής του αμερικανικού γυμνασίου αποφάσισε να αποσύρει την εργασία και να μην την συμπεριλάβει ξανά στην διδακτική ύλη. Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι προθέσεις του ήταν καλές, αφού ήθελε να κάνει τους μαθητές να σκεφτούν και να συζητήσουν σημαντικά κοινωνικά θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια