HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πήρε τα μπλέ χαπάκια και τα έβλεπε κόκκινα για ένα χρόνο!

Δεν πίστευε στα μάτια του, ένας νεαρός άνδρας όταν άρχισε να τα βλέπει όλα… κόκκινα!

Πήγε στο νοσοκομείο Mount Sinai, λέγοντας στους γιατρούς οτι ξαφινά άρχισε βλέπει τον κόσμο με μια κόκκινη απόχρωση ενώ παράλληλα είχε και  “πολύχρωμες φωτεινές αναλαμπές” .

Μετά από τις πρώτες ερωτήσεις, ο 31χρονος εξομολογήθηκε, πως τα συμπτώματά του άρχισαν λίγο μετά τη λήψη υπερβολικής δόσης υγρού κιτρικού σιλδεναφίλλης (liquid sildenafil citrate),που βοηθάει στη στυτική δυσλειτουργία ,τα οποία ο νεαρός, αγόρασε από το διαδίκτυο.

Οι γιατροί διέγνωσαν επίμονη τοξικότητα του αμφιβληστροειδούς, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η υπερβολική δόση είχε προκαλέσει βλάβη στον αμφιβληστροειδή. Αν και  έκαναν τα πάντα, η πάθηση του 31χρονου συνεχίστηκε για περισσότερο από ένα χρόνο.

Στον ιατρικό κόσμο, είναι γνωστό πως μια από τις παρενέργειες του φαρμάκου, προκαλεί σε ορισμένες περιπτώσεις  μικρές οπτικές διαταραχές, όπως θολή όραση, ή αυξημένη ευαισθησία στο φως, αν και τα συμπτώματα  υποχωρούν μέσα σε μία ημέρα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο ασθενής είχε πάρει πολύ περισσότερο από τη συνιστώμενη δόση οπότε ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν συνέπειες…

Σχετική  μελέτη που εκπονήθηκε στη συνέχεια, αναφέρει πως  τα προβλήματα όρασης που προκαλούνται από βλάβη του αμφιβληστροειδούς μπορεί να προκύψουν από υπερδοσολογία φαρμάκου  μπορεί να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμα, προβλήματα όρασης.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια