Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πήρε τα μπλέ χαπάκια και τα έβλεπε κόκκινα για ένα χρόνο!

Δεν πίστευε στα μάτια του, ένας νεαρός άνδρας όταν άρχισε να τα βλέπει όλα… κόκκινα!

Πήγε στο νοσοκομείο Mount Sinai, λέγοντας στους γιατρούς οτι ξαφινά άρχισε βλέπει τον κόσμο με μια κόκκινη απόχρωση ενώ παράλληλα είχε και  “πολύχρωμες φωτεινές αναλαμπές” .

Μετά από τις πρώτες ερωτήσεις, ο 31χρονος εξομολογήθηκε, πως τα συμπτώματά του άρχισαν λίγο μετά τη λήψη υπερβολικής δόσης υγρού κιτρικού σιλδεναφίλλης (liquid sildenafil citrate),που βοηθάει στη στυτική δυσλειτουργία ,τα οποία ο νεαρός, αγόρασε από το διαδίκτυο.

Οι γιατροί διέγνωσαν επίμονη τοξικότητα του αμφιβληστροειδούς, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η υπερβολική δόση είχε προκαλέσει βλάβη στον αμφιβληστροειδή. Αν και  έκαναν τα πάντα, η πάθηση του 31χρονου συνεχίστηκε για περισσότερο από ένα χρόνο.

Στον ιατρικό κόσμο, είναι γνωστό πως μια από τις παρενέργειες του φαρμάκου, προκαλεί σε ορισμένες περιπτώσεις  μικρές οπτικές διαταραχές, όπως θολή όραση, ή αυξημένη ευαισθησία στο φως, αν και τα συμπτώματα  υποχωρούν μέσα σε μία ημέρα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο ασθενής είχε πάρει πολύ περισσότερο από τη συνιστώμενη δόση οπότε ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν συνέπειες…

Σχετική  μελέτη που εκπονήθηκε στη συνέχεια, αναφέρει πως  τα προβλήματα όρασης που προκαλούνται από βλάβη του αμφιβληστροειδούς μπορεί να προκύψουν από υπερδοσολογία φαρμάκου  μπορεί να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμα, προβλήματα όρασης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.