HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κατερίνη – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Δημοσκόπηση κόλαφος για τα προεκλογικά δρώμενα!!! Ανατροπή σκηνικού και εκπλήξεις!!! (εικόνες)

Μόλις σήμερα το πρωί δημοσιοποιήθηκε (ή καλύτερα μεταδόθηκε) από την γνωστό σε όλους τους Πιεριείς περιφερειακό τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της «ΔΙΟΝ Τηλεόρασης» μια δημοσκόπηση που ήρθε για ν’ ανατρέψει όλα όσα ξέραμε (ή τουλάχιστον νομίζαμε ότι ξέραμε και ακούσαμε) γύρω απ’ τα προεκλογικά δρώμενα των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα σε πρωινή εκπομπή της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης οι δημοσιογράφοι της μετέδωσαν τ’ αποτελέσματα μια δημοσκόπησης που έγινε κατόπιν παραγγελίας και για λογαριασμό του εν λόγω καναλιού.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά σε 605 δημότες της Κατερίνης ηλικίας πάνω από 18 ετών, άνδρες και γυναίκες και φυσικά οι σταθμίσεις έγιναν με βάση τις αυτοδιοικητές εκλογές του 2014 αλλά και τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015




ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Όπως φαίνονται και τ’ αποτελέσματα στις παρακάτω φωτογραφίες, τελικά τα πράγματα δεν είναι όπως ακούγονται έξω. Εδώ βλέπουμε αρκετά περίεργα πράγματα που ανατρέπουν τις όποιες φήμες κυκλοφορούν.

Α) Αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά είναι ότι κανείς από τους υποψηφίους, δεν πλησιάζει το 25%, και ας υπάρχουν φωνές εκεί έξω που μιλάνε για ποσοστά 35% και 37%.



Β) Η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων, ( εκτός του κ. Ζάννα) είναι ελάχιστη και σε μερικές περιπτώσεις αγγίζει το όριο του στατιστικού σφάλματος. Άρα όλοι (ή τουλάχιστον οι 4 πρώτοι) παίζουν ακόμη «στα ίσα»., και ας υπάρχουν φωνές που μιλάνε για σαρωτικές νίκες και τεράστιες διαφορές μεταξύ τους.


Γ) Τα ποσοστά των αναποφάσιστων αλλά και αυτών που δεν ήθελαν ν’ απαντήσουν, αθροιστικά είναι ακόμη αρκετά υψηλά. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος περιμένει ν’ ακούσει από τους υποψήφιους το πρόγραμμά τους και τα τελικά επιχειρήματά τους για ν’ αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει. Θέλει λοιπόν να μπει αρκετό νερό στ’ αυλάκι απ’ όλους τους υποψήφιους δημάρχους για να πεισθεί ο κόσμος. Και φυσικά ο δρόμος είναι αρκετά μακρύς (8 περίπου μήνες) μέχρι τις εκλογές και αναμένεται να ανατραπούν αρκετά πράγματα μέχρι την καταλυτική ημερομηνία.

Δ) Οι «αδύναμοι» όπως τους ονομάζουν μερικοί εκεί έξω υποψήφιοι, τελικά φαίνεται απ΄ αυτή την δημοσκόπηση ότι δεν είναι και τόσο αδύναμοι και μάλιστα έχουν τις ίδιες (ίσως σε μερικές περιπτώσεις και μεγαλύτερες) πιθανότητες να κάνουν την διαφορά.

Ε)
Από τα ποσοστά αυτά, προσθέτοντας και τους αναποφάσιστους και κάνοντας αναγωγή, διαπιστώνουμε πολύ εύκολα, ότι τελικά όποιος και αν εκλεγεί Δήμαρχος Κατερίνης δεν θα μπορέσει να έχει αυτοδυναμία στις έδρες, και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστεί την βοήθει τόσο του 3ου όσο και του 4ου υποψηφίου για να διοικήσει. Αυτό λοιπόν το σημείο είναι που θέλει και την μεγαλύτερη ανάλυση την οποία και θα σας κάνουμε σε άλλο άρθρο.






ΣΤ) Σε ότι τώρα αφορά την δημοτικότητα των υποψηφίων έχουμε και εκεί κάποια σοβαρά θέματα. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να προηγείται ο κ. Κουκοδήμος, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει και πολλά. Διαβάζοντας τα νούμερα βλέπουμε κατ’ αρχάς την πολιτική φθορά του κ. Χιονίδη, πράγμα που είναι και φυσιολογικό αφού διοικεί ήδη 13 χρόνια και είναι φυσικό να μην τους έχει ευχαριστήσει και όλους από τη μία, και από την άλλη βλέπουμε χαμηλή (σχετικά πάντα) δημοτικότητα σε Λιακόπουλο και Νταντάμη, ωστόσο οι 2 αυτοί υποψήφιοι έχουν ένα μεγάλο ατού, που αν το δουλέψουν σωστά, σίγουρα θ’ ανατρέψουν πολλά πράγματα. Και αναφερόμαστε στην ουδέτερη και αρνητικά στάση των δημοτών απέναντί τους. Σκεφτείτε το.



Ζ) Σε ότι αφορά τέλος το πρόγραμμα των υποψηφίων και τα προβλήματα της Κατερίνης εκεί είναι εμφανές πια το πως θα ψηφίσουν οι δημότες στις επόμενες δημοτικές εκλογές και νομίζω ότι είναι ένα καλό «εργαλείο» για τα στρατηγεία των υποψηφίων, ώστε να σχεδιάσουν καλύτερα και ακριβέστερα την προεκλογική τους μάχη. Ένα επίσης σοβαρό θέμα που θα το δούμε επίσης, σε άλλο άρθρο σύντομα.


Υ.Γ.: Ευχαριστώ πολύ την ΔΙΟΝ Τηλεόραση για την παραχώρηση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης και την άψογη συνεργασία της


Γράφει ο
Πέτρος Σταθακόπουλος.-



Δείτε και κατεβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση εδώ:









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια