HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η πρωινή σύσκεψη για το θέμα εγκατάστασης μεταναστών στην Ολυμπιακή Ακτή και τα συμπεράσματά της.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η σύσκεψη που είχε ανακοινωθεί εχθές εκτάκτως στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο και το κλίμα ήταν σε γενικές γραμμές καλό. Ειπώθηκαν πολλά, και μπορείτε να τα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν. Ωστόσο τα συμπεράσματα είναι συγκεκριμένα.

Α) Σύσσωμες οι αρχές του τόπου (Περιφέρεια, Δήμος και Επιμελητήριο) συμφωνούν στο ίδιο. Ότι δηλαδή διαφωνούν κάθετα με την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσουν εδώ (στην Κατερίνη) και κυρίως στην παραλιακή ζώνη, πρόσφυγες. Μάλιστα με βάση τις δηλώσεις κυρίως του Δημάρχου, αλλά και του αντιδημάρχου κ. Τάκη Λεμονόπουλου, θα κάνουν τ’ αδύνατα δυνατά ώστε να υποστηρίξουν αυτή τους την απόφαση και να επιτύχουν τελικά τη ΜΗ εγκατάστασή τους.

Β) Η Ένωση ξενοδόχων Πιερίας αλλά και η Ένωση ενοικιαζόμενων δωματίων συμφωνούν στο ίδιο πράγμα. Ναι μεν να ΜΗΝ δεχθούν οποιαδήποτε τέτοια απόφαση εγκατάστασης προσφύγων στην παραλιακή ζώνη της Πιερίας, ωστόσο συστήνουν χαμηλούς τόνους μια και όπως λένε, είναι η εποχή υπογραφής νέων συμβάσεων και συμφωνιών με τουριστικά γραφεία για τη νέα σεζόν, και οποιοσδήποτε θόρυβος γίνεται γύρω απ’ το θέμα αυτό κάνει κακό στις συμφωνίες τους. Γεγονός στο οποίο βρίσκει κάθετα αντίθετο και τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο.

Γ) Οι όποιες υποσχέσεις αποσπάστηκαν τηλεφωνικά από στελέχη της κυβέρνησης ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και ότι αποσύρουν αυτή τους την απόφαση, φαίνεται πως δεν είναι αρκετές, πράγμα που κάνει τον Δήμαρχο απόψε το βράδυ να σπεύσει σ’ ένα ταξίδι αστραπή στην Αθήνα ώστε να διασφαλίσει κατά 100% την επιτυχία στο θέμα της ΜΗ εγκατάστασης των προσφύγων στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης.




Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα. Ωστόσο εάν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά όλη την σημερινή κουβέντα στα βίντεο που ακολουθούν, θα μπορέσει να βγάλει και άλλα επι μέρους συμπεράσματα. Εμείς θα παρακολουθούμε την υπόθεση στενά και για ότι νεότερα θα σας ενημερώνουμε άμεσα.

Δείτε τα βίντεο:





Σχόλιο Kapa-News: Να σημειωθεί ότι τόσο η άμεση και δυναμική κινητοποίηση του κ. Λεμονόπουλου από την στιγμή που «έσκασε» το θέμα, όσο και η άμεση αντίδραση του Δημάρχου, στην προκειμένη περίπτωση, εντυπωσίασαν αρκετά τον κόσμο που ήταν σήμερα το πρωί παρόντες στην αίθουσα της σύσκεψης, και που κατά την πλειοψηφία τους ήταν επαγγελματίες του τουρισμό, και αυτό φάνηκε από τον δυνατό χειροκρότημα που εισέπραξαν (Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος) στη λήξη της συνεδρίασης.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια