Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 26 Φεβρουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

26 Φεβρουαρίου

Γεγονότα

1954-Στο Κολοκούρι (Σβορώνο) εγκρίνεται το καταστατικό του σωματείου “Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Η Πρόοδος”. (Μακεδονικός Αγών, 28-2-1954, σελ. 2)

1957-Έφτασε και ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του Νομαρχιακού Ταμείου Πιερίας, ο νομομηχανικός Αθανάσιος Παππάς.(Μακεδονικός Αγών, 26-2-1957, σελ. 4).

1964-Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης υπό την προεδρία του Ελευθέριου Ελευθεριάδη εκδίδει ψήφισμα, με το οποίο τάσσεται στο πλευρό της Κύπρου και στηρίζει τους αγώνες του κυπριακού λαού για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας του.(Μακεδονικός Αγών, 2-3-1964, σελ. 1)

Ελευθέριος Ελευθεριάδης
1967-Ο Αθανάσιος Κούλας επανεκλέγεται πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης στις αρχαιρεσίες. (Νέα Εποχή, 4-3-1967, σελ. 1)

1977-Διεξάγονται εκλογές για 2 αιρετούς νομαρχιακούς συμβούλους. Εκλέγονται οι Ντίνος Γκουγκουρέλας με 155 ψήφους και Μιλτιάδης Ζιούδρος με 118.(Μακεδονικός Αγών, 19-3-1977, σελ. 2)
Ντίνος Γκουγκουρέλας

1984-Ο Γεώργιος Γιαννούλης επανεκλέγεται πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης με 38 ψήφους έναντι 33 για τον Ιωάννη Ταβατζή. (Μακεδονικός Αγών, 3-3-1984, σελ. 1)

Έφυγαν

1983-Πέθανε σε ηλικία 120 ετών η Σωτηρία Τσεντίδου από τη Νεοκαισάρεια. (Μακεδονικός Αγών, 26-2-1983, σελ. 2).

Έγιναν κι αυτά

1959-Εγκρίνεται το καταστατικό του σωματείου “Σύλλογος εφέδρων ακτημόνων καλλιεργητών Μηλιαδίου-Μοσχοποτάμου”, με έδρα το Μηλιάδι. (Μακεδονικός Αγών, 2-3-1959, σελ. 2.)

Μηλιάδι

1978-Πραγματοποιείται η πρώτη συνδιάσκεψη της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ Κατερίνης.(Μακεδονικός Αγών, 1-4-1978, σελ. 2)

1983-Συνήλθε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΟ Κατερίνης. Πρόεδρος εξελέγη ο Κώστας Δαλακιουρίδης, αντιπρόεδρος ο Νίκος Βαρβούτης, γενικός γραμματέας ο Κώστας Τίγκας, ταμίας ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ειδ. γραμματέας η Στέλλα Ζωγραφίδου, έφορος εκδρομών  η Όλγα Μαυροπούλου και υπεύθυνος Καταφυγίου ο Νίκος Κερασίδης . Εξάλλου, έπειτα από τις αρχαιρεσίες συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο Οπωρεμπόρων ως εξής: πρόεδρος ο Νικ. Αποστολίδης του Παναγιώτη,  αντιπρόεδρος ο Ε. Αποστόλου, γενικός γραμματέας ο Παν. Αποστολίδης του Χρήστου, ταμίας ο Φώτιος Τοσούνης και μέλος ο Νικ. Μπουρονίκος. (Μακεδονικός Αγών, 26-2-1983, σελ. 1-2)
                                         
1984-.Ο Επ. Παπαγεωργίου εκλέγεται πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας, αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Αξιωτίδης, γενικός γραμματέας ο Ευστάθιος Ζάννας, οργανωτικός γραμματέας ο Βασ Παπανικολάου, ταμίας ο Δημ. Πολύζος, μέλη οι Χρήστος Ελευθερούδης και  Βασ. Παπαδόπουλος . (Μακεδονικός Αγών, 10-3-1984, σελ. 1)

1987-Εισβολή 54χρονου ψυχικά διαταραγμένου στο κτήριο της Νομαρχίας Πιερίας. Ο Κατερινιώτης συνελήφθη αργότερα για παράνομη οπλοφορία, καθώς κρατούσε δύο μαχαίρια και απειλούσε υπαλλήλους και παρευρισκομένους, χωρίς καμιά αιτία. Κλείστηκε τελικά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου. (Ολύμπιο Βήμα, 27-2-1987)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.