Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 1 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

1η Μαρτίου

Γεγονότα

1953- Η γιουγκοσλαβική ομάδα της Σπαρτάκ νικά με 2-1 τον Όλυμπο σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τη διαιτησία του Γκικοπούλου της ΕΠΟ και παρουσία μεγάλου αριθμού φιλάθλων. (Μακεδονικός Αγών, 8-3-1953, σελ. 2)

1953-Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης εκλέγεται ο Θωμάς Μόσχης και γενικός γραμματέας ο Κανέλης Νονότας. (Μακεδονικός Αγών, 25-3-1953, σελ. 4)

1985-Το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφασίζει την κατασκευή αλιευτικού σταθμού στην Πιερία χωρίς να παρθεί απόφαση για τον χώρο κατασκευής του. (Μακεδονικός Αγών, 9-3-1985, σελ. 1)

1986-Στη Γανόχωρα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή υδατοδεξαμενής για την υδρομάστευση υπογείων υδάτων για άρδευση. Ο πρόεδρος και το Κοινοτικό Συμβούλιο ευχαριστούν τη Νομάρχη Πιερίας Μαρία Αρσένη, το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τον βουλευτή Γεώργιο Τερζόπουλο (φωτογραφία, Άντληση νερού με 9 τρακτέρ, Ιανουάριος 1986) όταν παρευρέθηκε στο έργο-είναι ο άνθρωπος που πρώτος το 1985 υπέδειξε και παρότρυνε την κοινότητα να κατασκευάσει τη χωματοδεξαμενή) , που «συνέβαλαν στην ταχεία εκτέλεση ίσως του μεγαλύτερου έργου στην κοινότητα Γανόχωρας, έργου εξευρέσεως νερών για άρδευση της αγροτικής περιοχής». (Ολύμπιο Βήμα 1-3-1986).

1989-Οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης και Αστέριος Μπάσδρας ορκίζονται νέοι νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Έφυγαν

1979-Πεθαίνει σε ηλικία 77 ετών ο Θωμάς Μόσχης, υπάλληλος της ΕΓΣ Πιερίας ως τη συνταξιοδότησή του, πρώην πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης (τη δεκαετία του ‘ 50), δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης επί δεκαετία , δημαρχών Κατερίνης στα 1962,  και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης. Καταγόταν από την γνωστή οικογένεια Μόσχη του Λιβαδίου Ολύμπου.

1981-Απεβίωσε ο Νικόλαος Σαμαράς, σε ηλικία 63 ετών. Ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Δίου (μετέπειτα Καρίτσας) το 1956-1964.

1986-Πεθαίνει ξαφνικά σε ηλικία 61 ετών ο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Μπίκιας. Γεννήθηκε το 1925 στην Ελασσόνα και εγγράφηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας το 1960. Στις εκλογές του 1962 εκλέγεται μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και το 1965 έρχεται πρώτος σε ψήφους, με 38 ψήφους (μετά τη συγκρότηση του νεοεκλεγέντος συμβουλίου σε σώμα εξελέγη αντιπρόεδρος, θέση που έχει και ως μέλος της αποκατασταθείσας διοικούσας επιτροπής μεταδικτατορικά. Επανεξελέγη μέλος το 1975, 1978 και 1981. Εργάστηκε σε ιδιωτικό ιατρείο και στο ΙΚΑ. (Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας, ιστοσελίδα: http://www.ispierias.gr/?page_id=4423 )

2008-Σε ηλικία 60 ετών πέθανε ο Θωμάς Χονδρόπουλος του Νικολάου, που ήταν πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Παντελεήμονος το 1999-2002.


Έγιναν κι αυτά

1953-Ορκίζονται τα ΤΕΑ Μακρυγιάλου.  (Μακεδονικός Αγών, 15-3-1953, σελ. 1)

1961-Αρχίζει η έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων από πλαστική ύλη σε ολόκληρη την Ελλάδα (και στην Πιερία).(Μακεδονικός Αγών, 13-2-1961, σελ. 1)

1981-Πεθαίνει λίγο μετά τη γέννησή του το βράδυ στην Κατερίνη το μωρό-τέρας που γεννήθηκε με φωκομελία. Η μητέρα του ήταν πλανόδια τσιγγάνα, 30 ετών, που ενώ περνούσε από την Κατερίνη, ετοιμαζόταν να γεννήσει. Ο άντρας της την οδήγησε με τρίκυκλο στο νοσοκομείο και εκεί γέννησε ένα υγιές κορίτσι και το τέρας. Λίγο μετά, η μητέρα εγκατέλειψε το τέρας στο νοσοκομείο και έφυγε με το υγιές. Το παιδί-τέρας είχε ένα είδος ουράς από τη μέση και κάτω.(Απογευματινή, 2-3-1981, σελ. 16).

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.