Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 10 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)
10 Μαρτίου

Γεγονότα

1935-Σύσταση της Κοινότητας Παλαιού Ελευθεροχωρίου (Ν. Θεσσαλονίκης) με την απόσπαση του οικισμού Παλαιόν Ελευθεροχώριον από την Κοινότητα Μεθώνης και τον ορισμό του ως έδρα της Κοινότητας. (ΦΕΚ 78Α - 10/03/1935)


1960-Αναγνωρίζεται σε σωματείο από το Πρωτοδικείο Κατερίνης ο Αθλητικός-Μορφωτικός Σύλλογος “ο Αχιλλεύς”, με έδρα τη Νεοκαισάρεια. (Μακεδονικός Αγών, 18-3-1960, σελ. 4)

1963--Πρόεδρος της Ενώσεως Προσφύγων εκ Ρωσίας (παράρτημα Κατερίνης) εκλέγεται ο Λάζαρος Μακρίδης, αντιπρόεδρος Κ. Φραγκουλίδης, γεν. γραμματέας Σταύρος Κιβωτίδης, ταμίας Δημ. Ματζαρίδης, αναπλ. Γραμματέας Πέτρος Χιονίδης και σύμβουλοι οι Αναστ. Μυστρίδης, Γεώργιος Ταξίδης, Σταύρος Εφραμίδης, Νικόλαος Αβραμίδης, Ηλίας Ακκερμανίδης, Πολύκαρπος Σααντίδης, Ονούφριος Αβραμίδης. (Νέα Εποχή, 23-3-1963, σελ. 4)

1967-Στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης πρόεδρος εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Γιαννιτσάρας, γενικός γραμματέας ο Πλούταρχος Τσικαδέρης, αντιπρόεδρος ο Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, ταμίας ο Αθανάσιος Οικονόμου, μέλη οι Άγγελος Αμανατίδης, Ιωάννης Σφήκας και Μ. Καρατόλιος. (Νέα Εποχή, 18-3-1967, σελ. 4)

1969-Από σήμερα η Διεύθυνση της ΔΕΗ της Περιοχής Κατερίνης υπάγεται στη Διεύθυνση Περιοχής Βεροίας. (Νέα Εποχή, 8-3-1969, σελ. 4)

1972-Αναγνωρίζεται από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κατερίνης το σωματείο με την επωνυμία Αθλητικός Σύλλογος Βροντούς «ο Όλυμπος» με έδρα την Βροντού. (Νέα Εποχή, 11-3-1972, σελ. 4)

1980-Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πιερίας εκλέγεται ο Ι. Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ο Ν. Τζήκας, συμπρ. Σύμβουλος Κ. Κραγιόπουλος, γραμματέας Ανέστης Κοκτσίδης, σύμβουλος Β. Χατζηβασιλείου. (Μακεδονικός Αγών, 15-3-1980, σελ. 1)Έφυγαν

1984-Πεθαίνει από έμφραγμα σε ηλικία 58 ετών ο εισαγγελέας εφετών Μιχαήλ Παπαδογιάννης, ο οποίος διετέλεσε εισαγγελέας πλημμελειοδικών Κατερίνης επί 4 χρόνια. (Ολύμπιο Βήμα, 11-3-1984)

1993-Θάνατος του 78χρονου Δημητρίου Μανωλακάκη του Εμμανουήλ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Πύδνης το 1962-64.

2019-Πεθαίνει σε ηλικία 77 ετών ο εκδότης της εφημερίδας «Ολύμπιο Βήμα» και ιδρυτής του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Όλυμπος», Γιάννης Κορομήλης. Ήταν από τους πρωτεργάτες του μεταπολιτευτικού Τύπου στην Πιερία.Έγιναν κι αυτά

1976-Με πρωτοβουλία του αρχηγείου Χωροφυλακής της Κατερίνης, λειτουργεί έκθεση Τροχαίας με στόχο την κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών και μαθητριών.Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 5/3 από τον Νομάρχη Πιερίας Γεώργιο Σιβετίδη. (Μακεδονικός Αγών, 6-3-1976, σελ. 1)

1978-Αναγνωρίζεται από το πολυμελές Πρωτοδικείο Κατερίνης ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων Κατερίνης. (Μακεδονικός Αγών, 18-3-1978, σελ. 2)


1986-Συλλαλητήριο με τρακτέρ πραγματοποιούν οι αγρότες της Πιερίας στο κέντρο της Κατερίνης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. (Ολύμπιο Βήμα, 11-3-1986, σελ. 1)

2013-Κάτοικοι του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού πραγματοποιούν νέα διαμαρτυρία για τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου. Στις 12 το μεσημέρι έκαναν κατάληψη στο σταθμό των διοδίων και επέτρεπαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα έχει σε όλο το Νομό Πιερίας η λειτουργία του σταθμού.
Ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Βαγγέλης Πολύζος, επισημαίνει ότι τα συγκεκριμένα διόδια θεωρούνται κατασταλτικά για την ανάπτυξη της Πιερίας. Τονίζει ότι εξαιτίας των πολλών διοδίων σε μικρή χιλιομετρική απόσταση, ο Νομός Πιερίας είναι αποκλεισμένος από Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Πέλλα.
Στη συγκέντρωση μίλησαν στον κόσμο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Τάσος Κουράκης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης και Δίου Ολύμπου, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου και εκπρόσωποι σωματείων και επαγγελματιών. (Ελευθεροτυπία, 11-3-2013)
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.