Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 5 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

5 Απριλίου

Γεγονότα

1949-Εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο του Κούκου Πιερίας. Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι οι οικοδομές απαγορεύεται να έχουν περισσότερους από δύο ορόφους, συνολικού ύψους 8,5 μέτρων. (ΦΕΚ  113 Α΄/ 17-5-1949)

1959-Διεξάγεται ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών. Στην Κατερίνη, πλειοψηφεί ο συνδυασμός του Βασίλη Ταβατζή, “Υπερκομματική Ένωσις Κατερίνης”, που έλαβε 2.108 σταυρούς προτίμησης. Στο Δήμο Κολινδρού, πλειοψήφησε ο Εθνικός Αγροτικός Συνδυασμός του Νικολάου Πλασταρά με 1.443 ψήφους και στο Αιγίνιο ο συνδυασμός “Ένωσις” με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπάζογλου. (Μακεδονικός Αγών, 12-4-1959, σελ. 1)


1979-Ο Πιερικός υποβιβάζεται στην Γ΄ Ερασιτεχνική για υπόθεση δωροδοκίας προς την ομάδα της Νίκης Βόλου. Χιλιάδες φιλάθλων διαδηλώνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση. Τα καταστήματα της Κατερίνης παρέμειναν κλειστά στις 6/4.  (Μακεδονικός Αγών, 14-4-1979, σελ. 1)

1981-Διοικητικές μεταβολές
Αναγνωρίζονται:
Ο οικισμός  Ολυμπιακή Ακτή και προσαρτάται στο δήμο Κατερίνης, ο οικισμός Αρχαία Πύδνα και προσαρτάται στην Κοινότητα Μακρυγιάλου, ο οικισμός Αγιάννης και προσαρτάται στην Κοινότητα Μεθώνης και ο οικισμός Νέοι Πόροι, ο οποίος προσαρτάται στην Κοινότητα Πόρων.

Καταργείται:
Ο οικισμός Σκοτεινά της Κοινότητας Κάτω Μηλέας και προσαρτάται στον οικισμό Φωτεινά της Κοινότητας Φωτεινών.

Μαρία Αρσένη 
1982-Η Μαρία Αρσένη ορκίζεται Νομάρχισσα Πιερίας. Είναι η πρώτη και μοναδική γυναίκα στο αξίωμα αυτό στην ιστορία της νομαρχίας. (Νέα Εποχή, 3-4-1982, σελ. 1)

1993-Φιναλίστ στο Κύπελλο Ελλάδας στη χειροσφαίριση ανδρών αναδεικνύεται η ομάδα του Αρχέλαου Κατερίνης, που ηττήθηκε στον τελικό από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας με 33-34.

Έφυγαν

2011-Θάνατος του δημοτικού συμβούλου Κατερίνης, Αβραάμ Μιχαηλίδη.

Έγιναν κι αυτά

1956-Καταρτίζεται σε σώμα το εκλεγέν την 1η Απριλίου διοικητικό συμβούλιο του Φιλοπτώχου Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων “Η Ελεημοσύνη”. Πρόεδρος εκλέγεται η Μαρίκα Βασιλειάδου, αντιπρόεδρος η Κίτσα Παντελιάδου, γραμματέας η Χρυσούλα Καραβίδα, ταμίας η Θεοδ. Μόσχη, μέλη η Μαρία Αντωνοπούλου, Άννα Μακρίδου και Φωφώ Χιονίδου. (Μακεδονικός Αγών, 15-4-1956, σελ. 2).

1970-Συνέρχονται στο Empire State Building, στη Νέα Υόρκη, στην πρώτη τους συνεδρίαση τα μέλη του νεοσύστατου (1969) Συλλόγου Κατερινιωτών Αμερικής. (Νέα Εποχή, 25-4-1970, σελ. 3)

1981-Διενεργείται γενική απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδας. Στον νομό Πιερίας καταμετρώνται 107.031 κάτοικοι.


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.