HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 31 Μαΐου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

31 Μαΐου

Γεγονότα


1959-Διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη των δύο αιρετών νομαρχιακών συμβούλων στην Πιερία. Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι εκλέγονται από τους δημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τους κοινοτικούς συμβούλους. (Νέα Εποχή, 1-4-1959, σελ. 4)

Εκλέγονται ο δικηγόρος Νικόλαος Μπόλης με 187 ψήφους και ο γιατρός Βασίλειος Παράσχος με 117. Επιλαχόντες οι Συμβουλίδης, Μαντζαρόπουλος και Καραφουλίδης.  (Νέα Εποχή 1-7-1959, σελ. 4)

1975-Ορκωμοσία νέων Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών. Δήμαρχος Κατερίνης ορκίζεται ο Σίμος Χαραλαμπίδης.

1981-Εγκαινιάζεται από το Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης Βαρνάβα ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου  (του 5ου ΤΕΦ) στο Στρατόπεδο Γεωργάκη Ολυμπίου στο συνοικισμό Ανδρομάχης.  (Μακεδονικός Αγών, 6-6-1981, σελ. 1)

1986-Αποστρατεύεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Τηλ. Μουντζιάς. Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας τοποθετείται ο Α. Παπαχρήστου, προερχόμενος από την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών. (Μακεδονικός Αγών, 31-5-1986, σελ. 1)

Έφυγαν

1954-Πεθαίνει σε ηλικία 107 ετών στην Κατερίνη η υπεραιωνόβια Ελένη Κωτίκα, αφήνοντας γιους, κόρες, 75 εγγόνια και αρκετά δισέγγονα.  (Μακεδονικός Αγών, 6-6-1954, σελ. 4).

Έγιναν κι αυτά

Ελευθέριος Ελευθεριάδης
1959-Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης εκλέγεται ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης με 10 ψήφους έναντι 7 του Δ. Φαρδέλλα και 1 του Παπαδημητρίου.
Αντιπρόεδρος εκλέγεται ο Ιωάννης Πετρίδης με 11 ψήφους και γραμματέας ο Θεόφιλος Καμπερίδης με 11. Στη δημαρχιακή επιτροπή εκλέγονται οι Μιχαλόπουλος και Θ. Δεληγιαννίδης, με αναπληρωματικούς τους Τσιβανίδη και Κωνσταντινίδη. Ο Μερλιαούντας εκλέγεται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ο Κεφαλίδης στον Σύνδεσμο Κοινοτήτων Πιερίας και ο Τσούφλιας στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγινίου, πρόεδρος εκλέγεται ο Θ. Παπάζογλου, αντιπρόεδρος ο Δ. Αγκουριδάκης, γραμματέας ο Μ. Μοσχίδης, τακτικά μέλη της δημαρχιακής επιτροπής οι Γιαγκίδης και Θωμάς Πελοπίδας, αναπληρωματικά οι Α. Παπαμιχαήλ και Βλ. Λεοντίδης. Αντιπρόσωπος στον Σύνδεσμο Κοινοτήτων αναδείχθηκε ο δήμαρχος Παρασκευάς.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κολινδρού, πρόεδρος εκλέγεται ο Γ. Πολύζος, αντιπρόεδρος ο Γ. Καλαφάτης, γραμματέας ο Α. Σιούμης, τακτικά μέλη της δημαρχιακής επιτροπής οι Α. Βικόπουλος και Π. Λανάρης, αναπληρωματικά οι Ε. Δελής και Κ. Παπουτσής (ο τελευταίος εξελέγη και αντιπρόσωπος στον σύνδεσμο κοινοτήτων, με αναπληρωματικό τον Α. Σιούμη). (Νέα Εποχή, 17-6-1959, σελ. 1)

1965-Ο Ιάσων Σέλλας διορίστηκε νέος Πρωτοδίκης Κατερίνης στη θέση του μετατεθέντος στον Πειραιά Στέλιου Βάλλα, ο οποίος υπηρέτησε στην Κατερίνη από το 1959. (Νέα Εποχή, 31-5-1965, σελ. 4)

1981-Διεξάγονται εκλογές για δύο αιρετούς νομαρχιακούς συμβούλους στην Πιερία. Νομαρχιακοί σύμβουλοι εκλέγονται ο ασφαλιστής Μιλτιάδης Ζιούδρος και  ο αρχιτέκτονας Χαράλαμπος Γρηγοριάδης.(Μακεδονικός Αγών, 20-6-1981, σελ. 1)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια