HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 9 Οκτωβρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

9 Οκτωβρίου

Γεγονότα

1966-Εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Κατερίνη. (Μακεδονικός Αγών, 10-10-1966, σελ. 1)

1977-Εγκαινιάζονται από τον υπουργό Εμπορίου Ιωάννη Βαρβιτσιώτη τα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πιερίας. (Νέα Εποχή, 15-10-1977, σελ. 1)

1983-Τελούνται τα εγκαίνια του διθέσιου Νηπιαγωγείου στην Κοινότητα Σβορώνου, που είναι δωρεά της οικογένειας του Αθανασίου Γ. Μερσίνη.

2012-Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης προσπαθούν να «ξηλώσουν» 4 άγνωστοι τα ξημερώματα. Οι δράστες επέβαιναν σε φορτηγό το οποίο ακινητοποίησαν στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.
Εν συνεχεία, πυροβολώντας για εκφοβισμό τέσσερις φορές στον αέρα και σε τζαμαρία πόρτας του κτιρίου, αποπειράθηκαν να αποκολλήσουν το ΑΤΜ από τη βάση του, προκειμένου να το φορτώσουν στο όχημά τους. Δεν κατάφεραν, ωστόσο, να ολοκληρώσουν το έργο τους και διέφυγαν με άλλο όχημα -ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο- εγκαταλείποντας το φορτηγάκι, που, όπως αποδείχθηκε ήταν κλεμμένο, στην αυλή του νοσοκομείου.  (ΑΜΠΕ, 9-10-2012)


Έγιναν κι αυτά

1956-Εξελέγησαν τα νέα διοικητικά συμβούλια στους συλλόγους “Όλυμπος” (πρόεδρος ο Δ. Σκλιοπίδης) και “Μέγας Αλέξανδρος” (πρόεδρος ο Ν. Τσινόπουλος). (Μακεδονικός Αγών, 9-10-1956, σελ. 4)

1963-Εγκαινιάζεται το κατάστημα του  νεοσύστατου Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Παντοπωλών στην οδό Βαρδάκα 5, στην Κατερίνη. (Νέα Εποχή, 16-10-1963, σελ. 4)




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια