Εύκολο και υγιεινό πιάτο
Υλικά για 2-4 άτομα
- 350 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι ή πέννες ή της προτίμησης σας
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό. Πασπαλίζετε με ρίγανη και τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι.
- Κατόπιν, προσθέτετε το σπανάκι χοντροκομμένο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σκεπάζετε και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαραθεί το σπανάκι.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.
- Στη συνέχεια σουρώνετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα σολομού. Ανακατεύετε
- Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μια τελευταία φορά καλά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!