HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Συνάντηση του Αντιδημάρχου υπηρεσίας Δόμησης & Τουρισμού με το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων


Συνεργασία με τη διοίκηση του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Πιερίας) είχε στο γραφείο του, ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης &Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης. Τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων εκπροσώπησαν στην συνάντηση, η Πρόεδρος Βίκυ Μανιάτη, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Γρηγοριάδης, ο ταμίας Λάζαρος Βούλγαρης και το μέλος Ανδρέας Τσιόκας.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης κοινών δράσεων, συνέργειας και πρωτοβουλιών π.χ. για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής των κτιρίων, διατυπώθηκαν απόψεις σχεδιασμού πολεοδομικών μελετών, εισαγωγής μορφολογικών προτύπων για τους κοινόχρηστους χώρους, για την ενοποίηση των ακαλύπτων χώρων, ενώ έγινε λόγος για  την συμμετοχή του επιστημονικού φορέα σε σημαντικές δράσεις του Δήμου κ.α.

Παράλληλα, τονίστηκε η υψίστης σημασίας υλοποίηση Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών όταν πρόκειται για μεγάλης εμβέλειας αστικές αναπλάσεις, κατασκευή δημοτικών κτιρίων που θα μπορούσαν υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις να είναι καινοτόμα και να μετατραπούν σε τοπόσημα για την Κατερίνη.

Επιπλέον, ειδική αναφορά έγινε στο υπό κατασκευή κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων, για το οποίο όπως ανέφερε ο κος Νταντάμης «χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την απόκτηση ενός μεγαλύτερου, καινοτόμου, τεχνολογικά προηγμένου και ενεργειακά αυτόνομου κτιρίου», καθώς και στις παρεμβάσεις ευπρεπισμού στο αίθριο του Δημαρχιακού μεγάρου, στο θερινό κινηματογράφο, τα οποία όπως τονίστηκε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται «μπορούν να επανασυστηθούν στους δημότες ως ένα κύτταρο αξιοποίησης και πολιτισμού».

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος: «[…]είναι δεδομένη η πρόθεση της δημοτικής μας αρχής και του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου για στενή συνεργασία με τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων και επιθυμούμε την πλήρη αξιοποίηση και δραστηριοποίηση όλων των επιστημονικών φορέων της πόλης, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στην υλοποίηση του οράματός μας για την Κατερίνη του αύριο, την Κατερίνη που μπορεί με συνέργειες να αποκτήσει ταυτότητα και να γίνει -γιατί όχι -η πόλη της αρχιτεκτονικής».

Από την πλευρά τους, τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ ευχαρίστησαν τον κο Νταντάμη για την εγκάρδια υποδοχή, τη διεξοδική ενημέρωση και έθεσαν εκτενώς όλες τις δυνατότητες και τα περιθώρια συνεργασίας σε επιστημονικά και πολιτιστικού περιεχομένου θέματα, μεταξύ του Δήμου Κατερίνης και του Συλλόγου, τα οποία στο πλαίσιο μίας μόνιμης συνεργασίας, θα διατυπωθούν σύντομα με συγκεκριμένες προτάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια