Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 27 Νοεμβρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

27 Νοεμβρίου

Γεγονότα

1943-Οι Ναζί εκτελούν 3 κατοίκους της Πιερίας, οι οποίοι ήταν κρατούμενοι στο στρατόπεδο “Παύλος Μελάς”, στη Θεσσαλονίκη.

1966-Σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώνεται έξω από την Κατερίνη, επί της εθνικής οδού, σκοτώνονται τρεις νέοι άνθρωποι και άλλοι 21 τραυματίζονται από τη σύγκρουση οδοστρωτήρα που κινείτο τη νύχτα χωρίς φώτα και πούλμαν με 45 επιβάτες, το οποίο είχε ασθενείς προβολείς και κουρασμένο οδηγό, τρέχοντας με υπερβολική ταχύτητα. (Νέα Εποχή, 4-12-1966, σελ. 3)

2007-Στο πλαίσιο της έκθεσης POLIS που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO διοργανώθηκε διαγωνισμός για την Ομορφότερη πλατεία και πεζόδρομο των δήμων όλης της χώρας. Διακρίθηκαν δεκατρείς πλατείες και πεζόδρομοι μεταξύ αυτών και η πλατεία του Δ.Δ. Βροντούς δήμου Δίου.
Στην εκδήλωση της βράβευσης παρευρέθηκαν από το δήμο Δίου ο δήμαρχος Γρηγόρης Παπαχρήστος, οι αντιδήμαρχοι Δημήτριος Ρέντζιος και Νικόλαος Τασίκας, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Βροντούς Ιωάννης Τσιανάκας καθώς και οι μελετητές του έργου της πλατείας Βροντούς, Άκης Θεοδωρίδης και Ηλίας Παπαχρήστος. (Ολύμπιο Βήμα, 27-11-2007)


Έφυγαν

1999-Πεθαίνει σε ηλικία 74 ετών ο Απόστολος Παπαδόπουλος του Αναστασίου, που διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Κονταριωτίσσης (1955-59).

Δείτε αναλυτικό βιογραφικό εδώ


Γεώργιος Φούντος
2013-Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών ο Γεώργιος Φούντος, Δήμαρχος Λιτοχώρου (1964-1967), που παύτηκε από τη χούντα.

Δείτε αναλυτικότερα βιογραφικά στοιχεία για τον Γεώργιο Φούντο εδώ:2016-Πεθαίνει σε ηλικία 89 ετών ο Θεόδωρος (Λάκης) Μάνος του Γεωργίου, διοικητικός υπάλληλος της κοινότητας (μετέπειτα δήμου) Λιτοχώρου από το 1956 ως τη συνταξιοδότησή του το 1984. Συνέλεξε πλήθος πληροφοριών συντελώντας στην καταγραφή μεγάλου μέρους της τοπικής ιστορίας του Λιτοχώρου. (Σωτήριος Μασταγκάς, Χρονικά Λιτοχώρου,  2018 σελ. 199-201)


Έγιναν κι αυτά

1968-Η μπίρα Άμστελ έφτασε και στην Κατερίνη, στο κατάστημα του Ι. Παπαγιαννούλη.

1971-Η Κατερίνη υποδέχεται τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου. Εγκαινιάζεται το ομώνυμο ναΐδριο κοντά στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. (Μακεδονικός Αγών, 4-12-1971, σελ. 2)

1981-Ο Αθανάσιος Καβουνίδης εκλέγεται πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πιερίας, έπειτα από τις αρχαιρεσίες. (Μακεδονικός Αγών, 28-11-1981, σελ. 1)
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.