HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έρευνα ξεμπροστιάζει την «οικονομική απιστία» του 1/3 των παντρεμένων

Αν ακούτε τη λέξη «απιστία» και στο μυαλό σας έρχεται μόνο το σεξ, καλό θα ήταν να διαβάσετε την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Consumer Research», καθώς μια εξίσου απεχθής μορφή απιστίας γίνεται ολοένα διαδεδομένη στα παντρεμένα ζευγάρια.


Πρόκειται για την «οικονομική απιστία», η οποία ως «συνεργούς» έχει τους πωλητές ή τις πωλήτριες εμπορικών καταστημάτων. Στόχος των ερευνητών του αμερικανικού Boston College, με επικεφαλής την Κριστίνα Νικόλοβα, ήταν να ανακαλύψουν τρόπους για να αυξήσουν οι έμποροι τα έσοδά τους, ιδιαίτερα εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Αναλύοντας την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών εθελοντών, καθώς και τις απαντήσεις τους σε ερωτηματολόγια, διαπίστωσαν ότι ένας στους τρεις παντρεμένους, άντρες ή γυναίκες, έκρυβε από το ταίρι του πολλά έξοδα που έκανε για τον εαυτό του.

Οι «οικονομικά άπιστοι/ες» είχαν συγκεκριμένες στρατηγικές για να μην ανακαλύψει το άλλο τους μισό τα κρυφά έξοδά τους. Συνήθως ζητούσαν από τους πωλητές να πληρώσουν με μετρητά, ενώ, όταν ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν κάρτες, εκτός από το προϊόν που τους ενδιέφερε, αγόραζαν από το κατάστημα ή το σούπερ μάρκετ και αρκετά άλλα προϊόντα, έτσι ώστε το αντικείμενο που τους ενδιέφερε να «κρυφτεί» στην απόδειξη ανάμεσα στα άλλα. Πολλοί, μάλιστα, ζητούν από τους πωλητές να τυλίξουν το προϊόν με χαρτί, χωρίς το σήμα του καταστήματος.

«Υπάρχουν κάποια πολύ απλά πράγματα που μπορεί να κάνουν οι έμποροι για να αυξήσουν τις πωλήσεις, όπως να προσφέρουν πακέτα χωρίς το σήμα τους ή να δέχονται συχνότερα πληρωμές σε μετρητά» συμπέρανε η Νικόλοβα.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια