HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 7 Δεκεμβρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

7 Δεκεμβρίου

Γεγονότα

1952-Εγκαινιάζεται η Κλινική Τσαχαλίνα από τον Δημήτρη Τσαχαλίνα στην Κατερίνη.(Μακεδονικός Αγών, 14-12-1952, σελ. 4)

1954-Ιδρύεται ο Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός του Λόφου. Στο καταστατικό ίδρυσης αναγράφεται ότι σκοπός του συνεταιρισμού είναι η διαχείριση μόνο του ορεινού τμήματος των 12 χιλιάδων στρεμμάτων και όχι των δασικών εκτάσεων του ανατολικού (πεδινού) τμήματος. 

1987-Θεμελίωση του Αγροτικού Ιατρείου στην Κονταριώτισσα από τον Νομάρχη Πιερίας Δημήτριο Βασιλειάδη επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Γερονάτσιου με χρηματική συνεισφορά των κατοίκων της Κονταριώτισσας και ομογενών της Δυτικής Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κονταριώτισσας, Κ. Γερονάτσιος στα εγκαίνια του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης Αγαθόνικο και τον Νομάρχη Δ. Βασιλειάδη. Αρχείο: Γερονάτσιου Κωνσταντίνου.


Έφυγαν

1979-Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Βροντούς (1959-61), Χρήστος Παπαχρήστος.

1980-Πεθαίνει σε ηλικία 87 ετών ο γιατρός Ιπποκράτης Γκιουζελέτος. Μικρασιατικής καταγωγής, μετά τη Δράμα, όπου άσκησε την ιατρική, εγκαταστάθηκε στην Κατερίνη. Διοικητικός διευθυντής του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης από την ίδρυσή του, στη συνέχεια άσκησε ιδιωτικά την ιατρική, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 1970.


Έγιναν κι αυτά

1952-Στις αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, πρόεδρος εκλέγεται ο Αβραάμ Τηγανάς. (Μακεδονικός Αγών, 14-12-1952, σελ. 2).


1965-Έφτασε και ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Νομίατρος της Κατερίνης, Πάτροκλος Μαμαλούκας, στη θέση του μετατεθέντος στο Υγειονομικό Κέντρο Γρεβενών, Στ. Κούμουλου.(Μακεδονικός Αγών, 7-12-1965, σελ. 2)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια