HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέοι της Κατερίνης συζήτησαν προβλήματα και πρότειναν λύσεις για μια καλύτερη πόλη


Τις δικές τους ιδιαίτερα αξιόλογες απόψεις και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για έναν καλύτερο Δήμο κατέθεσαν νέες και νέοι της Κατερίνης που συμμετείχαν στις τριήμερες εργασίες Προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης.

Οι εργασίες αυτές, που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, στην Αστική Σχολή Αικατερίνης και στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, διεξάχθηκαν με την στήριξη του Δήμου Κατερίνης και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Τον επίλογο των εργασιών χαιρέτισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος απευθυνόμενος στις νέες και τους νέους του Δήμου τόνισε ότι προτεραιότητα του Δήμου και του δημοτικού συμβουλίου μας είναι να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους για τη νεολαία και να αναδεικνύει τις αρετές και τα όνειρα της. «Προς την κατεύθυνση αυτή στηρίζουμε και χαιρετίζουμε τις εργασίες Προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η εξάπλωση των δημοκρατικών αρχών, η ευαισθητοποίηση σε συμπεριφορές που προάγουν το ρόλο του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη. Είμαστε δίπλα σας θέλουμε να ακούσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας, σας παροτρύνω να εκφραστείτε θεσμικά, να διατυπώσετε απόψεις και να συμβάλετε  στην ανάπτυξη του τόπου μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.


Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

Στην πανηγυρική συνεδρίαση της πρώτης ημέρας, μίλησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του δικτύου Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, Γιώργος Παπαγεωργίου, η υπεύθυνη της διοργάνωσης κ. Εξάρχου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Θεοφάνης Τερζόπουλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Συμεωνίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης Αθανάσιος Γκούνας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Νικόλαος Τσίκρας κ.ά.

Κατά τη διάρκεια έναρξης των εργασιών Προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, οι παριστάμενοι αιρετοί του Δήμου Κατερίνης χαιρέτισαν την παρουσία των νέων στα δημοτικά έδρανα, κατέθεσαν τις σκέψεις τους, ορισμένοι από τους αιρετούς έδωσαν κάποιες συμβουλές αλλά προχώρησαν και σε ορισμένες προτροπές.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν από τους νέους, όταν διαφωνούν με προτάσεις που κατατίθενται από κάποιους συναδέλφους τους στις νεανικές δημοτικές συνεδριάσεις, να μη μένουν σε μια στείρα άρνηση αλλά να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις με στόχο να συμβάλλουν θετικά στη λειτουργία του θεσμού της Προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων. Με τον τρόπο αυτό θα προετοιμάζονται θετικά και ουσιαστικά, ώστε, εφόσον το επιθυμούν, να διεκδικήσουν στο μέλλον μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για το καλό της πόλης και ευρύτερα της περιοχής.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ.

«Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θεοφάνης Τερζόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι απόψεις των νέων είναι βέβαιο ότι προσελκύουν το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων.

«Είστε το ελπιδοφόρο μήνυμα για το καλύτερο αύριο» της Κατερίνης, είπε χαρακτηριστικά στον δικό του χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Γιώργος Νταντάμης, μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου. Και στη συνέχεια διαβεβαίωσε: «Η νέα Δημοτική Αρχή σάς θέλει δίπλα της, έχει στραμμένο το βλέμμα επάνω σας και σας θέλει συνεργάτες, δεν σας θέλουμε ντεκόρ».

«Περιμένουμε να σας ακούσουμε, περιμένουμε τις προτάσεις σας, εσείς και εμείς να είμαστε μαζί για μια καλύτερη Κατερίνη», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Συμεωνίδης.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα αναδειχθούν νέες και νέοι με φιλοδοξίες που θα θελήσουν κάποια στιγμή να αναλάβουν τις τύχες της Κατερίνης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, Αθανάσιος Γκούνας, ζήτησε από τα νέα παιδιά της πόλης να εκφράζονται αληθινά και αυθεντικά κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεών τους: «Να λέτε αλήθειες και να βλέπετε το καλό του Δήμου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε να μη θελήσουν ποτέ να βάλουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το γενικό συμφέρον, να μη βάλουν ποτέ το «εγώ» τους πάνω από το «εμείς», αλλά με συνεργασίες να επιδιώξουν το κοινό καλό το οποίο θα φέρει και το προσωπικό καλό. Επίσης, ο κ. Γκούνας ζήτησε από τους νέους και τις νέες να συμβάλλουν για το καλό του Δήμου Κατερίνης με το να καταθέτουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις.

«Θέλω να ξέρετε ότι σε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες θα βρίσκετε αρωγό πάντοτε την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ειδικά δε όταν πρόκειται για προσπάθειες οι οποίες έχουν να κάνουν με νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν όραμα και έχουν διάθεση να ασχοληθούν με την τοπική κοινωνία», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Νικόλαος Τσίκρας.

ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

«Θέλουμε φέτος να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό εργαστήρι νεανικών ιδεών. Να ακούσουμε τις προτάσεις. Και οι εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης, εφόσον το επιθυμούν, μπορούμε να τους τις καταθέσουμε αυτές τις προτάσεις, να δουν τι έχουμε εμείς η νεανική κοινότητα να πούμε για την πόλη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, Γιώργος Παπαγεωργίου.

Τελικά, το τριήμερο εργασιών Προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον επειδή ακριβώς ήταν και παραγωγικό αφού, πέρα από την πανηγυρική έναρξη που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 29/11 στο Δημαρχείο, ακολούθησαν συνεδριάσεις Δημοτικών Επιτροπών Νέων (Σάββατο 30/11/2019) καθώς επίσης και συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης (Κυριακή 1/12/2019) όπου συζητήθηκαν ουσιαστικά θέματα και σημαντικά προβλήματα του Δήμου Κατερίνης.

Σ’ αυτές τις συζητήσεις αποτυπώθηκε και η νεανική ματιά τόσο για τα προβλήματα του Δήμου όσο και για τις προτεινόμενες λύσεις. Τα στοιχεία αυτά καθόρισαν ουσιαστικά και την επιτυχία των τριήμερων εργασιών της Προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης, που για τρίτη χρονιά πραγματοποιείται στην Κατερίνη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια