HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης στην παρουσίαση της «φάρμας του διαδικτύου» - Προώθηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο μέσω της θεατρικής τέχνης

Η βραβευμένη εκπαιδευτική παιδική θεατρική παράσταση για το ασφαλές διαδίκτυο «Η φάρμα του διαδικτύου», μία παράσταση υψηλών απαιτήσεων για παιδιά από τη θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι» την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 μαθητές και μαθήτριες από 11 δημοτικά σχολεία της πόλης μας, παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης και του Κέντρου Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ». Το έργο έχει διακριθεί με το βραβείο «Events Foundation Grant for EU media literacy programs 2014» ως μια από τις 12 βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού αλφαβητισμού στην Ευρώπη. Είναι μια θεατρική παράσταση η οποία διδάσκει στα παιδιά με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός.


Αφορμή για την παρουσίαση του έργου στην πόλη μας στάθηκε η υλοποίηση προγράμματος, στο οποίο έλαβαν μέρος 350 μαθητές και μαθήτριες από το Κέντρο Πρόληψης Άτρακτος και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης και με την καταλυτική συμβολή του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η γόνιμη συνεργασία των παραπάνω φορέων καταδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία των φορέων της πόλης σε θέματα πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των φορέων του Κέντρου Πρόληψης ΑΤΡΑΚΤΟΣ και ειδικότερα των: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πιερίας, Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας, στους οποίους και εκφράστηκαν από τους διοργανωτές θερμές ευχαριστίες.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος π.Μιχαήλ, εκπρόσωπος της βουλευτού Άννας Μάνη -Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Νικόλαος Τσιαμπέρας (ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου), η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Μπέτυ Κωνσταντίνου, ο εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας κ. Μπουτογιάννης και η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας εκπαίδευσης Πιερίας Μαργαρίτα Αμανατίδου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια