Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η υπογεννητικότητα βάζει λουκέτο στα σχολεία

Μεγάλο πρόβλημα στο κομμάτι της εκπαίδευσης προκαλεί η υπογεννητικότητα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ, η Ελλάδα βλέπει να μειώνονται οι γεννήσεις περισσότερο κι από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που οδηγεί στο κλείσιμο αρκετών σχολείων, κυρίως στα νηπιαγωγεία και στο δημοτικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, σε 15 χρόνια ο μαθητικός πληθυσμός θα έχει μειωθεί κατά 430.000 παιδιά.

Το πρόβλημα που εντοπίζεται από το 2010 και μετά θα αρχίζει να φαίνεται περισσότερο σε Γυμνάσια και Λύκεια το 2022 και από το 2028 θα δημιουργήσει δυσκολίες και στα Πανεπιστήμια.

Μέχρι στιγμής, το φαινόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολείων είναι πιο έντονο στην περιφέρεια.

Για παράδειγμα στην Λάρισα πέρυσι πήγαν 258 μαθητές λιγότεροι. Στην Στερεά Ελλάδα, δεκάδες δημοτικά και Λύκεια λειτουργούν με μόλις έναν ή δύο μαθητές, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλα κοντινά σχολεία με περισσότερους μαθητές. Η δραματική μείωση των μαθητών εξάλλου, αποτυπώνεται σε απόφαση που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως, για το κλείσιμο 23 σχολείων σε 19 δήμους της Αττικής (14 νηπιαγωγεία και 9 δημοτικά), από τη Βούλα και τον Μαραθώνα μέχρι τον Γέρακα και τα Μέγαρα. Ως κύριος λόγος αναφέρεται η έλλειψη μαθητικού προσωπικού.

Επίσης, κατά την περίοδο 2009 - 2014 έκλεισαν 1.705 σχολικές μονάδες: 796 δημοτικά, 509 νηπιαγωγεία και τα υπόλοιπα ήταν γυμνάσια και λύκεια.


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.