Η γαλλική κουζίνα στο τραπέζι σας
- 3 κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 λίτρο νερό ή ζωμός κοτόπουλο
- 4 φέτες ψωμί μπαγκέτα
- 50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε σε μισές λωρίδες το κρεμμύδι, σε λωρίδες το πράσο, ενώ ψιλοκόβετε το σκόρδο. Κατόπιν, τα σοτέρετε με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
- Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, κόβετε τη μπαγκέτα σε φέτες και τη σοτάρετε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
- Προσθέτετε τη μπαγκέτα και το τριμμένο τυρί.
- Ψήνετε τη σούπα στην αντίσταση του φούρνου στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!