Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 10 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

10 Ιανουαρίου

Γεγονότα


1936-Πρόεδρος της Κοινότητας Παληονέλληνης εξελέγη ο προοδευτικός Παναγιώτης Τοκατλίδης. Οι κάτοικοι της Κοινότητας υποδέχονται τα νέα με εξαιρετική ευχαρίστηση και χαρά. (Ηχώ των Πιερίων, 10-1-1936)

1956-Στην αίθουσα της Εστίας Πιερίδων Μουσών πραγματοποιείται η πρώτη τακτική γενική συνέλευση του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου (ΕΟΣ) Κατερίνης. Στις αρχαιρεσίες πρόεδρος εκλέγεται ο Θεόδωρος Μάνος, αντιπρόεδρος ο Σάββας Τσιλιγγιρίδης, γενικός γραμματέας ο Χ. Φωτιάδης, ταμίας ο Δ. Γραίκος, έφορος εκδρομών ο Θ. Μεταξάς και σύμβουλοι οι Αλέκος Τσούφλιας και Αλ. Τσάμης. (Μακεδονικός Αγών, 15-1-1956, σελ. 1).

1960-Θεμελίωση ναού στη Λεπτοκαρυά από το Μητροπολίτη Βαρνάβα. (Πηγή: Ορθόδοξος Επιστασία)

1961-Με απόφαση του Πρωτοδικείου Κατερίνης αναγνωρίζεται το σωματείο με την επωνυμία Αθλητικός Μορφωτικός Ποδοσφαιρικός Σύνδεσμος Ακτημόνων Καλλιεργητών Καρύτσης “Ο Άγιος Δημήτριος” με έδρα την Καρίτσα. (Νέα Εποχή, 15-1-1961, σελ. 4)

1965-Εγκαινιάζεται το ιατρείο του Ηλία Γαβρά στην οδό Κανάρη 7, στην Κατερίνη. Ο επιστήμονας υπηρέτησε στο παρελθόν και στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας. (Μακεδονικός Αγών, 14-1-1965, σελ. 4)

1965-Στη Μεθώνη διεξάγεται η επαναληπτική εκλογή για τη διοίκηση του Συνδέσμου Κοινοτήτων Πιερίας, καθώς ακυρώθηκαν οι εκλογές που έγιναν πριν από έναν μήνα λόγω της αντικανονικής συμμετοχής αντιπροσώπου από την Έλαφο στην πρώτη ψηφοφορία. Πρόεδρος εξελέγη ο Γ. Χαραλαμπίδης. Αντιπρόεδρος ο Π. Βουνίσιος, σύμβουλος ο Γ. Μωυσής, αντιπρόσωπος για την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Πιερίας  ο Κλ. Γκόνος, δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης. (Μακεδονικός Αγών, 14-1-1965, σελ. 4)

1965-Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ενώσεως Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου 1912-1949 νομού Πιερίας εκλέγεται πρόεδρος ο Κων. Ντακούλας. (Νέα Εποχή, 17-1-1965, σελ. 4)

1968-Πρωτοφανής χιονόπτωση πλήττει και την Κατερίνη, όπως και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα. Ο στρατός προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες κατά τη θεομηνία, απελευθερώνοντας δεκάδες αυτοκινήτων με επιβάτες, βοηθώντας ασθενείς και σώζοντας ποίμνια.  (Νέα Εποχή, 20-1-1968, σελ. 1)

1984-Εκβράστηκε φάλαινα μήκους γύρω στα 9 μέτρα και βάρους 7 τόνων, στη Σκοτίνα, στα 300 μέτρα από τις εγκαταστάσεις του ΕΟΤ.  Η παρουσία του κήτους στα νερά του Θερμαϊκού προκάλεσε το ενδιαφέρον των επιστημόνων, καθώς, μετά τις ανωμαλίες στα νερά της Μεσογείου, το φαινόμενο της εμφάνισης κήτους εκεί θεωρείται πρωτοφανές. (Η Βραδυνή, 10-1-1984, σελ.  2)


Έφυγαν

2015-Πεθαίνει σε ηλικία 95 ετών ο οδηγός των δημάρχων της Κατερίνης, Αλέκος Αθανασιάδης του Ευσταθίου. Είχε γεννηθεί στα Άδανα του Πόντου το 1920.


Έγιναν κι αυτά

1954-Στον Τύπο δημοσιεύεται η εξής είδηση (διατηρείται η ορθογραφία του αρχικού κειμένου)  «Απωλέσθη τριπολίτικον μαντίλη εντός του Κινηματογράφου «Διονύσια». Παρακαλείται ο ευρών να το παραδώση προκειμένου περί ενθυμίου και ανταμίβεσθε.»  (Μακεδονικός Αγών, 10-1-1954, σελ. 4)

1976-Γράφεται ότι στο Αιγίνιο ζει ένας σύγχρονος Μαθουσάλας, ο Ηλίας Καλαμπουρτζής του Κοσμά και της Μαλαματής, ο οποίος, σύμφωνα με δικούς του υπολογισμούς είναι ηλικίας 116 ετών. Φέρεται εγγεγραμμένος στα μητρώα αρρένων του Δήμου Αιγινίου με έτος γέννησης 1868.  (Νέα Εποχή, 10-1-1976, σελ. 1)
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.