Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 11 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)11 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1925-Εγκαινιάζεται το εργοστάσιο (ατμόμυλος) του Νικολάου Φαρδέλλα στην Κατερίνη. Είναι το πρώτο βιομηχανικό εργοστάσιο στην Κατερίνη και κινείται με πετρέλαιο. Ως μηχανικός προσελήφθη ο Ηρακλής Πασχαλίδης. (Μακεδονία, 17-1-1925, σελ. 2.)


1931-Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας “Ηχώ των Πιερίων” της αρχαιότερης της Πιερίας. Ιδρυτές της ήταν ο μετέπειτα Δήμαρχος Κατερίνης, Αιμίλιος Ξανθόπουλος και ο
Δημήτριος Μαυροειδής  (1890 – 1943) , ο οποίος ίδρυσε το πρώτο πρακτορείο εφημερίδων στην Κατερίνη.

1960-Η Διοίκηση της Χωροφυλακής Πιερίας ανακοινώνει ότι κάθε ζωήλατο όχημα είναι υποχρεωτικό να φέρει μπροστά του δύο φανούς άσπρου χρώματος , πίσω άλλους δύο και δύο ανταυγαστήρες κόκκινου χρώματος. (Μακεδονικός Αγών, 14-1-1960, σελ. 4)

1965-Διενεργούνται επαναληπτικές εκλογές στη Μεθώνη για τη διοίκηση του Συνδέσμου Κοινοτήτων Πιερίας. Οι προηγούμενες εκλογές που έγιναν πριν από έναν μήνα ακυρώθηκαν, λόγω της αντικανονικής συμμετοχής αντιπροσώπου του συνδέσμου. Πρόεδρος εκλέγεται ο Γ. Χαραλαμπίδης, αντιπρόεδρος ο Π. Βουνίσιος, σύμβουλος ο Γ. Μωυσής και αντιπρόσωπος στην τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Πιερίας ο Κλ. Γκόνος, δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης.


1975-Συνεχίζεται με γοργό ρυθμό το έργο Κουραδά (χείμαρρος Μοσχοποτάμου), από τους Κατερινιώτες εργολάβους αδερφούς Κωνσταντινίδη. Τα έργα άρχισαν στις 12-12-1974 και ο προϋπολογισμός της δαπάνης του είναι της τάξης των 35 εκατ. δραχμών. (Νέα Εποχή, 25-1-1975, σελ. 1)

1980-Εγκαινιάζεται η λειτουργία του Β΄ Δημοσίου Ταμείου Κατερίνης παρουσία του Νομάρχη Πιερίας Νικ. Παπαδημητρίου-Δούκα, του Δημάρχου Κατερίνης Σίμου Χαραλαμπίδη και άλλων επισήμων. (Νέα Εποχή, 19-1-980, σελ. 1)

Έφυγαν


1985-Πεθαίνει από συγκοπή καρδιάς στο Αμύνταιο ο Γιάννης Μελετλίδης, μέλος της διοίκησης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ του Δήμου Κατερίνης. Υπηρέτησε ως υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας επί εικοσαετία. Τελευταία μετατέθηκε στο υποκατάστημα της ΑΤΕ στο Αμύνταιο.  (Νέα Εποχή, 19-1-1985, σελ. 4)

Έγιναν κι αυτά

1960-Αναχωρεί για την Αθήνα ο συνταξιοδοτηθείς διευθυντής της ΔΕΗ Κατερίνης, Χρήστος Χηνόπουλος. Κατά την Κατοχή ανέπτυξε αξιόλογη δράση και ήταν αρχικά αρχιλογιστής και στη συνέχεια διευθυντής της Ηλεκτρικής Εταιρίας Κατερίνης (μετέπειτα ΔΕΗ). (Μακεδονικός Αγών, 14-1-1960, σελ. 1).

1987-Διεξάγονται εκλογές για τους αιρετούς νομαρχιακούς συμβούλους. Εκλέγονται οι Θάνος Σαμαράς (με 199 ψήφους) και Δημήτριος Ζαπουνίδης (με 192 ψήφους). (Νέα Εποχή, 24-1-1987, σελ. 4)


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.