HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Πόλεμος» Βορίδη ‑ ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοχρονιάτικη πίτα των 12.000 ευρώ

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων, χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του, για να κάνει μικροπολιτική.

Χαρακτηριστική περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, η οποία, με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ, με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, προσκαλώντας τους 750 υπαλλήλους του υπουργείου απ' όλη την Αττική μαζί με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο, ένα ποσό το οποίο κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».

Πηγές του υπουργείου προσθέτουν μάλιστα ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο και ελλείψει δημοσιονομικής δυνατότητας, αποδίδονται οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους. Τονίζουν, δε, ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης του πνεύματος συνεργατικότητας που αποδεδειγμένα προωθεί ο υπουργός, Μάκης Βορίδης.

Τι απαντά ο Μάκης Βορίδης

Με απόφασή του ο Μάκης Βορίδης ανακαλεί την απόφαση για τα 12.000 ευρώ που θα στοιχίσει η εκδήλωση με την κοπή της βασιλόπιτας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μιλώντας στο Open το πρωί της Τρίτης, ο Μάκης Βορίδης, αφού εξήγησε ότι "υπάρχει ο κωδικός για αυτή τη δαπάνη, δεν το εκπόνησα εγώ" ύστερα κι από παραίνεση του Κώστα Ζαχαριάδη, αποκάλυψε: "Ανακαλώ την απόφαση για την εκδήλωση που επίκειται (σ.σ.: για σήμερα το απόγευμα), θα βγάλω ανακλητική απόφαση, θα πάω στο γραφείο μου και θα την υπογράψω".

Πρόσθεσε δε ότι "εγώ λοιπόν θα κάνω το εξής: Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά".

Νωρίτερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για την "Βασιλόπιτα των 12.000 ευρώ", δήλωνε: "Τα 12.000€ αφορούν εκδήλωση για τους εργαζομένους του υπουργείου και τις οικογένειες τους, υπάρχει ανάλογο κονδύλι".

Συνολικά θα είναι 1.000 άνθρωποι σε αυτή την εκδήλωση, όπως είπε ο υπουργός. "Θα έχει έναν καφέ, γλυκό, τη μίσθωση της αίθουσας, και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κατακρίνει. 12.000 είναι η δέσμευση πίστωσης, μπορεί να είναι και 8.000. Το κονδύλι υπάρχει στον προϋπολογισμό του υπουργείου για τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Μας κατηγορούν για την εκδήλωση που κάνουμε για τους εργαζομένους και τα παιδιά τους", είπε ακόμη.

Σε αναφορά του παρουσιαστή για τις περικοπές στο ΕΚΑΣ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε: "Έλα τώρα. Τι είδους κοινωνικός αυτοματισμός είναι αυτός; Με όλον τον σεβασμό σε εκείνον που του κόπηκε το ΕΚΑΣ και σε εκείνον που του κόπηκε ο μισθός και σε εκείνον που του κόπηκε η σύνταξη, αυτό σημαίνει ότι τώρα δεν μπορεί να γίνει μια γιορτή για τους εργαζόμενους; ΟΚ, ρε παιδιά να μην την κάνουμε Αυτή η κριτική είναι ακραία", παραπονέθηκε ο κ. Βορίδης.



Πηγή






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια