Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 13 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)
13 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1965-Χιονοπτώσεις και δριμύ ψύχος έπληξαν τον νομό Πιερίας. Παρουσιάζονται προβλήματα κυρίως στα ορεινά χωριά.

1985-Διενεργούνται εκλογές για δύο αιρετούς νομαρχιακούς συμβούλους και στην Πιερία. Εκλέγονται οι Νικόλαος Παπανικολάου (222 ψήφοι) και Θάνος Σαμαράς (216 ψήφοι), αμφότεροι υποδειχθέντες από το ΠΑΣΟΚ.

1987-Αντιδήμαρχος Κατερίνης διορίζεται με απόφαση του Δημάρχου Θεόφιλου Καμπερίδη ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Καζαντζανίδης. (Νέα Εποχή, 17-1-1987, σελ. 1)

Έφυγαν


1853-Πεθαίνει ο διαφωτιστής και φιλόσοφος Θεόφιλος Καΐρης, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην Επανάσταση του Ολύμπου του 1822.

1961-Θάνατος του 51χρονου συνιδρυτή της Συντεχνίας Καρροσιδηρουργών Κατερίνης και αντιπροέδρου της, Αριστείδη Βουλγαράκη. (Μακεδονικός Αγών, 23-1-1961, σελ. 2)

1997-Πεθαίνει σε ηλικία 89 ετών ο πράκτορας αυτοκινήτων Κλέαρχος Θεολογίδης, που υπηρέτησε ως ο τελευταίος πρόεδρος της Κοινότητας Κολινδρού (1945-47). Ο Θεολογίδης διορίστηκε πρόεδρος από τον υπουργό Γενικό Διοικητή Βορείου Ελλάδος, Δημήτριο Δημάδη, τον Μάρτιο του 1945 και παρέμεινε πρόεδρος ως το τέλος του 1947. Το 1948 συστάθηκε ο Δήμος Κολινδρού, με πρώτο δήμαρχο τον Ανέστη Μανώλα, διορισμένο απ΄το υπουργείο Εσωτερικών.  (Κλεοπάτρα Πολύζου-Μαμέλη, Ιστορία του Κολινδρού, σελ. 198-99)Έγιναν κι αυτά

1979-Παραιτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Κλέαρχος Γώττας και τον αντικαθιστά ο πρώτος επιλαχών, Αλέξανδρος Οικονομίκος. (Νέα Εποχή, 13-1-1979, σελ. 4)

1980-Εγκαινιάζεται το φαρμακείο του Σεραφείμ Κ. Μαρινόπουλου, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 8, κάτω από τη Νομαρχία.  (Νέα Εποχή, 19-1-1980, σελ. 4).
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.