HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης, 13. Η αποτυχία της γιορτινής περιόδου, ο απολογισμός και οι ευθύνες. Οι υποψήφιοι του κ. Νταντάμη επέλεξαν τα... Τρίκαλα

Καλή Χρονιά με Υγεία, Χαρά, Ευτυχία και αποδοτική δουλειά για να βελτιώσουμε τις ζωές των συνδημοτών μας.

Πριν τις περσινές δημοτικές εκλογές επιμέναμε πως είμαστε ο μόνος συνδυασμός με σοβαρό, μελετημένο και δομημένο, υλοποιήσιμο πρόγραμμα. Αντιπαρατεθήκαμε απέναντι σε άλλους συνδυασμούς που είτε δεν είχαν καθόλου πρόγραμμα, είτε αντέγραψαν κομμάτια του δικού μας, είτε απλώς έγραψαν εκθέσεις ιδεών. Οι δημότες έκαναν τις επιλογές τους.

Δυστυχώς όμως οι εκθέσεις ιδεών δεν προάγουν μία πόλη, ούτε οι καλές προθέσεις. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα την εορταστική περίοδο, όταν ο Δήμος Κατερίνης κατάφερε να συνδυάσει μία σειρά από «ρεκόρ»:
- Καταστρέψαμε κάτι που ήδη λειτουργούσε, το «Πάρκο των Χρωμάτων»
- Ξοδέψαμε περισσότερα χρήματα από το 2018
- Τα χρήματα αυτά δεν φάνηκαν κάπου, ούτε στα περίπτερα που στήθηκαν, ούτε στις δράσεις που διοργανώθηκαν, ούτε στην ανύπαρκτη διαφήμιση εκτός Πιερίας.
- Έπεσε κατακόρυφα η αισθητική και η ποιότητα των κατασκευών
- Μειώθηκε αισθητά ο τζίρος των επαγγελματιών που συμμετείχαν στην έκθεση
- Η Κατερίνη δεν ένιωσε φέτος εορταστική ατμόσφαιρα.
- Η διασπορά των εκδηλώσεων έγινε με τρόπο ερασιτεχνικό

Η αποτυχία της γιορτινής περιόδου

Αντί το 2019 να πατήσουμε πάνω στην επιτυχία του Πάρκου των Χρωμάτων, να το αναβαθμίσουμε, να το εξαπλώσουμε στην πόλη και να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός (όπως ο συνδυασμός μας πρότεινε, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και πριν τις εκλογές και μετά από αυτές), η δημοτική αρχή ξόδεψε ένα μεγάλο ποσό, χωρίς κανένα σοβαρό αποτέλεσμα.

Η εικόνα της πόλης με τις πρόχειρες κατασκευές σε διάφορα σημεία της ενόχλησε τους δημότες και πολλοί από αυτούς μίλησαν για μία ξεκάθαρη αποτυχία. Αν η δημοτική αρχή δεν ξέρει ή δεν μπορεί να διαχειριστεί κάποια θέματα, τότε μπορεί είτε να απευθυνθεί και στους υπόλοιπους συνδυασμούς, είτε απλώς να μην κάνει κάτι δαπανώντας πολυτιμα χρήματα των δημοτών.

Θα γίνει οικονομικός απολογισμός;

Οι δημότες σήμερα ζητούν από τη δημοτική αρχή να παρουσιάσει έναν πλήρη οικονομικό υπολογισμό με το τι ξόδεψε, για ποιον λόγο, πότε έγιναν οι διαγωνισμοί (ή οι αναθέσεις, που φαίνεται ότι προτιμάνε οι νέοι διοικούντες) και ποιοι κέρδισαν τους διαγωνισμούς ή τις αναθέσεις αυτές.

Θα μάθουμε τα κριτήρια της επένδυσης (ή σπατάλησης) των χρημάτων των δημοτών;

Θα μάθουμε αν τελικά ο Δήμος κέρδισε λεφτά καταργώντας δεκάδες θέσεις πάρκιγκ στο πάρκιγκ της Πλατείας Ευκαρπίδη την περίοδο που θα ήταν γεμάτες συνέχεια, σε σχέση με τα ενοίκια αυτών που έστησαν εκεί περίπτερα και κατασκευές;

Θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη

Οι επαγγελματίες που στήριξαν το φετινό εγχείρημα του Δήμου στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχασαν τα χρήματά τους. Η αγορά αντί να δει χιλιάδες επισκέπτες, έζησε μία αποκαρδιωτική κατάσταση.
Υπάρχει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για αυτό το φιάσκο;

Οι υποψήφιοι του κ. Νταντάμη που «απάντησαν» στους δημότες, επιλέγοντας τα... Τρίκαλα

Με αυτή την κατάσταση να έχει διαμορφωθεί στην πόλη και ενώ διάφοροι «παράγοντες» προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι όλα είναι καλά (και οι δημότες είναι... τυφλοί), τα ερωτήματα ήταν πολλά.  Κάποιοι υποψήφιοι του κ. Νταντάμη φαίνεται ότι αποφάσισαν να «απαντήσουν» στους δημότες και τα ερωτήματά τους. Έτσι τις γιορτινές ημέρες θαυμάσαμε στο Facebook τις φωτογραφίες της κ. Σωτηρίας Ουσταμπασίδου (υποψήφιας δημοτικής συμβούλου στον συνδυασμό του κ. Νταντάμη), της κ. Χριστίνας Σιδηροπούλου (υποψήφιας δημοτικής συμβούλου στον συνδυασμό του κ. Νταντάμη και με θέση στον Δήμο σήμερα, συνεργάτιδα του αντιδημάρχου) και άλλων ανθρώπων, που πήγαν διακοπές στα... Τρίκαλα!

Οι άνθρωποι του κ. Νταντάμη μας απάντησαν ξεκάθαρα: Αφού δεν υπήρχε τίποτε το εντυπωσιακό στην Κατερίνη, πήγαν στα Τρίκαλα την εκδρομή τους (και καλά έκαναν).

Στη διάθεσή σας, για να αποφύγουμε νέες αποτυχίες όπως η γιορτινή

Η δημοτική μας παράταξη ενδιαφέρεται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.

Αν στο μέλλον σκοπεύετε να προσπαθήσετε ξανά να οργανώσετε κάτι για τις γιορτές (και δεν παραχωρήσετε τα πάντα σε εθελοντές, όπως ακούγεται) τότε είμαστε στη διάθεση σας για να συνεργαστούμε και να στηρίξουμε μία καλή δουλειά. Μπορούμε να πετύχουμε μία εντελώς διαφορετική γιορτινή εικόνα της Κατερίνης, έχουμε καταθέσει αναλυτικά τις προτάσεις μας και ξέρουμε πώς να τις εφαρμόσουμε, είμαστε εδώ αν θέλετε να ακούσετε. Άλλωστε και το 2019 σας εμπιστευτήκαμε και ψηφίσαμε τα κονδύλια που ζητήσατε για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις

Οι δημότες ψήφισαν για να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους και για να δουν τον Δήμο να κάνει δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή και το εισόδημά τους. Το 2019 η δημοτική διοίκηση απέτυχε να το κάνει αυτό. Ελπίζουμε να τα καταφέρει καλύτερα φέτος.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.


Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια