Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 15 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)
15 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1953-Αρχίζει η νέα σειρά μαθημάτων της Οικοκυρικής Σχολής, καθώς εξασφαλίστηκε ότι θα παραμείνει στην Κατερίνη και δεν θα μεταφερθεί. (Μακεδονικός Αγών, 11-1-1953, σελ. 4).

1963-Άρχισε τη λειτουργία του το Νηπιαγωγείο του Σφενδαμίου.

1975-Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Αθλητικός και Μορφωτικός Σύλλογος Σκοτίνης «Ο Ορφεύς» με έδρα τη Σκοτίνα. (Νέα Εποχή,  25-1-1975, σελ. 4)

1978-Εγκαινιάζονται από τον υφυπουργό Εμπορίου Ιωάννη Δημόπουλο οι εγκαταστάσεις του  νέου εργοστασίου ετοίμων ενδυμάτων Ανανιάδη, κοντά στον Καπνικό Σταθμό. (Νέα Εποχή, 21-1-1978, σελ. 1)

Έφυγαν


2017-Πεθαίνει σε ηλικία 96 ετών ο Ιωάννης Κούκουλης, πρόεδρος της Κοινότητας Λιτοχώρου (1955-64) και διευθυντής της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Πιερίας (1973-82).Έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση του Λιτοχώρου και οργανώθηκε στο ΕΑΜ Λιτοχώρου, διατελέσας αντιπρόεδρος της οργάνωσης, λαϊκός επίτροπος (εισαγγελέας), υπεύθυνος σε τομείς δράσης. Τον Μάιο του 1946 προσλήφθηκε ως μόνιμος υπάλληλος , λογιστής, στην ΕΓΣ Πιερίας στην Κατερίνη, υπηρετώντας πιστά επί σχεδόν 35 χρόνια το αγροτικό και συνεταιριστικό κίνημα. Το 1951 μετατέθηκε στο Λιτόχωρο, στο τοπικό παράρτημα της ΕΓΣ. Εξελέγη πρόεδρος της κοινότητας Λιτοχώρου δύο φορές, το 1954 και το 1959. Παράλληλα με το αξίωμα του προέδρου της Κοινότητος Λιτοχώρου, εξακολουθούσε να ασκεί και τα καθήκοντα του υπαλλήλου της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών στο γραφείο της κωμόπολης, κάτι που επιτρεπόταν από τον νόμο την εποχή εκείνη. Κατά την προεδρική του θητεία διετέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας της Τοπικής Ένωσης Δήμων-Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Πιερίας, επί προεδρίας του Δημάρχου Κατερίνης Βασιλείου Ταβαντζή. Συνταξιοδοτήθηκε το 1982 και την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Λιτοχώρου.  Κατά γενική ομολογία επί των δύο θητειών του Ιωάννη Κούκουλη έγιναν σημαντικά έργα που έλυσαν προβλήματα και σε μεγάλο βαθμό βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των πολιτών, δίνοντας ταυτόχρονα δείγμα γραφής για το πώς πρέπει να διοικούνται οι κοινότητες.  (Εις μνήμην σ'αυτούς που φεύγουν: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ (1921-2017) Ένας άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης, άρθρο του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά, δημοσίευση: Ολύμπιο Βήμα 1-2017).Έγιναν κι αυτά

1956-Τελούνται στην Κατερίνη τα εγκαίνια των νέων πλυντηρίων-στεγνοκαθαριστηρίων των αδερφών Σιτζόγλου.(Μακεδονικός Αγών, 15-1-1956 σελ. 1).

1959-Αναγνωρίζεται από το Πρωτοδικείο Κατερίνης το σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Λιτοχώρου Ο Άγιος Διονύσιος, με έδρα το Λιτόχωρο.(Μακεδονικός Αγών, 18-1-1959 σελ. 2).

1964-Διεξάγονται αρχαιρεσίες στο τμήμα Κατερίνης του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου. Πρόεδρος επανεκλέγεται ο  Αντώνιος Οικονόμου. (Μακεδονικός Αγών, 2-3-1964, σελ. 3)

1988-Εγκαινιάζεται από τον Νομάρχη Πιερίας Δημήτρη Βασιλειάδη το νέο Νηπιαγωγείο στο Παλαιό Κεραμίδι. (Ολύμπιο Βήμα, 16-1-1988, σελ. 1)

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.