Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 16 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)
16 Ιανουαρίου

Γεγονότα


1953-Η Κοινότητα Στουπί μετονομάζεται σε Κοινότητα Νέας Εφέσσου. (ΦΕΚ Α 10 , 16-1-1953)

1955-Ορκίζονται στη μεγάλη αίθουσα του παραρτήματος του Γυμνασίου Κατερίνης οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί άρχοντες που αναδείχθηκαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1954. (Μακεδονικός Αγών, 23-1-1955, σελ. 1).

1980-Έπειτα από ενέργειες του βουλευτή Βαγγέλη Σουσουρογιάννη, αποφασίστηκε η ίδρυση κτηνιατρείων στην Καρίτσα και στον Κολινδρό. (Νέα Εποχή, 19-1-1980, σελ. 1)

1983-Στις αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Λιτοχώρου, εκλέγεται πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Γιαννικός, αντιπρόεδρος ο Χαρ. Κυριαζόπουλος, γεν. γραμματέας η Μαρία Γραβάνη, ειδικός γραμματέας ο Λάζαρος Καναβούρας, ταμίας ο Δημ. Γκρίνιας, έφορος εκδρομών ο Θωμάς Φούντος και έφορος υλικού και αναρριχήσεως ο Ευ. Γιαννικός. (Νέα Εποχή, 29-1-1983, σελ. 4)

1984-Εγκαίνια της θυρίδας Εθνικής Τραπέζης στο Αιγίνιο. (Νέα Εποχή, 14-1-1984, σελ. 1)

1995-Άρχισε να λειτουργεί από χθες το δεύτερο (μετά την Ερμής Τηλεόραση) τηλεοπτικό κανάλι της Πιερίας, το ΔΙΟΝ Channel. Από το 2016 ο σταθμός , με την ονομασία Δίον Τηλεόραση, εκπέμπει στην Κεντρική Μακεδονία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η μετέπειτα πρόσφατη έδρα του (από το 2011) στον Κάτω Άγιο Ιωάννη Πιερίας διατηρείται ως υποκατάστημα.


Έγιναν κι αυτά

1953-Στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης υπό την προεδρία του Δημάρχου Βακάλη πραγματοποιείται σύσκεψη με θέμα την ανέγερση Κρατικού Νοσοκομείου και Εθνικού Γυμναστηρίου. Παρίστανται μεταξύ άλλων ο Νομαρχών Διευθυντής Μενέλαος Τσιακίρης, οι βουλευτές και πολιτευτές του νομού, ο αρχιμανδρίτης Κ. Αρώνης εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αβραάμ Τηγανάς. (Μακεδονικός Αγών, 18-1-1953 σελ.1).

1974-Αρχίζει τη λειτουργία της η ντισκοτέκ «Εβελίνα» των αδερφών Παπακώστα, στην Κατερίνη (Μεγάλου Αλεξάνδρου - Σβορώνου 2 γωνία). (Ολύμπιον Βήμα, 16-1-1974, σελ. 3)

1976-Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Εκπολιτιστικός Πνευματικός και Τουριστικός Σύλλογος Βροντινών Κατερίνης «η Αγία Κόρη» με έδρα την Κατερίνη. (Νέα Εποχή,  24-1-1976, σελ. 4)

1977-Στις αρχαιρεσίες που διεξάγονται στον Σύλλογο Κοινοτικών Υπαλλήλων νομού Πιερίας, εκλέγονται οι εξής. Πρόεδρος ο Κων. Καλαμπάκας (γραμματέας κοινότητας Κορινού), Α΄ αντιπρόεδρος ο Θεοχάρης Ζησιός (γραμματέας της κοινότητας Λεπτοκαρυάς), Β΄ αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Καβανίκας (γραμματέας κοινότητας Νέας Αγαθουπόλεως), γενικός γραμματέας ο Αθανάσιος Κανάλης (γραμματέας κοινότητας Ρυακίων), ταμίας ο Ιωάννης Παπαγεωργίου (γραμματέας κοινότητας Σφενδαμίου). (Ολύμπιον Βήμα, 5-2-1977, σελ. 4)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.