Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 18 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)
18 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1934-Σύσταση της Κοινότητας Νέας Αγαθουπόλεως (Ν. Θεσσαλονίκης) με την απόσπαση του οικισμού Νέα Αγαθούπολις από την Κοινότητα Μεθώνης και τον ορισμό του ως έδρα της Κοινότητας. (ΦΕΚ 23 Α/18-1-1934)

1953-Γράφεται (Μακεδονικός Αγών, 18-1-1953, σελ. 1) ότι κατόπιν αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αναπήρων Πολέμου του Νομού Πιερίας, πρόεδρος εξελέγη ο Ηλίας Βασιλειάδης, αντιπρόεδρος ο Χαρ. Παπαδόπουλος και γενικός γραμματέας ο Ιωάννης Συβρίδης.

1958-Ο οικισμός Μικρή Μηλέα αποσπάται από την Κοινότητα Καστανέας και προσαρτάται στην Κοινότητα Παλαιοστάνης. (ΦΕΚ 10 Α/18-1-1958)

1961-Ατύχημα σημειώνεται σε αφύλακτη διάβαση κοντά στον Κορινό. Παρασύρεται από ταχεία αμαξοστοιχία το αυτοκίνητο της κοινότητας Πύδνης με τραυματίες τον πρόεδρο της κοινότητας Φιλώτα Νίκου και τον αστυνομικό σταθμάρχη Ι. Ανδρονικίδη.(Μακεδονικός Αγών, 23-1-1961, σελ. 1)

Θεόφιλος Καμπερίδης
1966-Με επερώτησή τους στη Βουλή των Ελλήνων, οι βουλευτές Θεόφιλος Καμπερίδης και Βασίλειος  Ιντζές ζητούν την προστασία των καπνοπαραγωγών.  (Μακεδονικός Αγών, 30-1-1966, σελ. 1)

1976-Διεξάγεται γενική συνέλευση στην Ένωση Θρακών Κατερίνης και Νομού Πιερίας. Στις αρχαιρεσίες, πρόεδρος εκλέγεται ο Ιωάννης Κεσανλής, αντιπρόεδρος ο Δ. Γιαννακίδης, γραμματέας ο Γ. Χατζηγεωργίου, ταμίας ο Δ. Βογιατζής και μέλη οι Ευάγ. Τσόνογλου, Ιωάννης Χριστίδης και Αναγνώστης Δράντζος. Εξελεγκτική Επιτροπή οι Ν. Ντουλαπτής, Χρ, Αϊδίνης και Γ. Κεσανλής. (Μακεδονικός Αγών, 26-1-1976, σελ. 2)


Έφυγαν

1961-Κηδεύεται η 47χρονη νηπιαγωγός από τον Μοσχοπόταμο Ευρυδίκη Μίχου-Τσιρώνη, που απεβίωσε έπειτα από μακρά ασθένεια. Είχε υπηρετήσει σε σχολεία στο Δίο και τελευταία στο 2ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης. (Νέα Εποχή, 1-2-1961, σελ. 2)

1972-Πεθαίνει σε ηλικία 80 ετών ο Γεώργιος Κουκάρας ή Μπατάλας, έμπορος και πρόεδρος της κοινότητας Λεπτοκαρυάς (1927, πιθανόν το 1947). (Χατζής, Γεώργιος Δ., Λεπτοκαρυά,   Ήθη - Έθιμα - Παραδόσεις - Χοροί και Τραγούδια - Παιδικά Παιχνίδια - Ιλιάτσια Γιατρικά - Παροιμίες - Φάρες και Ιδιωματικό Λεξικό (2.110 λέξεις)   Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς, β΄ έκδοση 2014)

1979-Σε ηλικία 73 ετών «φεύγει» από τη ζωή ο Δημήτριος Μάγγας του Βασιλείου, ο οποίος ήταν πρόεδρος της κοινότητας Πόρων από το 1964 ως περίπου το 1974.

Έγιναν κι αυτά

1953-Στην αίθουσα των Φροντιστηρίων Κανσουζίδου λαμβάνει χώρα η ετήσια γενική συνέλευση του -ιδρυθέντος από τριετίας- Φυσιολατρικού Ομίλου Κατερίνης (ΦΟΚ). Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου εκλέγεται ο Κοσμάς Παρασκευόπουλος, αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Περδίκης, έφορος εκδρομών ο Α. Λαζαρίδης, ταμίας η Μ. Κωνσταντινίδου, γενικός γραμματέας ο Γ. Γιαννούλης, ειδικός γραμματέας ο Χ. Μπεκτάς, τύπου ο Δ. Πατσεάδης.  (Μακεδονικός Αγών, 1-2-1953, σελ. 4 και 22-2-1953, σελ. 4).


1975-Έπειτα από ενέργειες του βουλευτή Ευάγγελου Σουσουρογιάννη, εγκρίθηκε ο νέος Οργανισμός του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Ο οργανισμός, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπει να αυξηθούν τα κρεβάτια από 60 σε 120. (Νέα Εποχή, 18-1-1975, σελ. 1)

1976-Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης εκλέγεται στις αρχαιρεσίες ο Αναστάσιος Κοκκινίδης, αντιπρόεδρος ο Εμμανουήλ Πέρρος, γενικός γραμματέας ο Ζ. Παπαντωνίου, ταμίας ο Γεώργιος Ορφανίδης, έφορος ο Στυλιανός Μαυρομμάτης, σύμβουλοι οι Δ. Κιλεσόπουλος και Γ. Ποτουρίδης. (Μακεδονικός Αγών, 31-1-1976, σελ. 2)

1983-Μετατίθενται αμοιβαία οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Τρικάλων (Μπέσας) και Κατερίνης (Μαρόπουλος). (Τα Νέα 19-1-1983, σελ. 20)
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.