HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Από την 1η Ιουνίου οι πρώτες συντάξεις «εξπρές»

Από την 1η Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα απονομής σύνταξης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο Open TV, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε εκτενώς στην ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με τις συντάξεις, οι οποίες θα «συστεγαστούν» στον e-EΦΚΑ.

«Στο τέλος του 2021, αρχές του 2022, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο για τις συντάξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, καθώς -όπως υπογράμμισε- θα επέλθει μια διοικητική και οργανωτική ενοποίηση των κυρίαρχων υπηρεσιών.

«Μέχρι σήμερα, για να βγει μια σύνταξη ασχολούνταν τρεις υπηρεσίες: Ένας φορέας για την επικουρική, ένας για το εφάπαξ και ένας για την κύρια σύνταξη. Πλέον θα ασχολείται μόνο ένας», προσέθεσε ο κ. Βρούτσης, προαναγγέλλοντας ηλεκτρονική διασύνδεση του e-ΕΦΚΑ με όλα τα αρχεία του κράτους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η ψηφιακή αίτηση θα συνεπάγεται άμεσης απάντησης. Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως από την 1η Ιουνίου του 2020,  μια στις τρεις αιτήσεις για σύνταξη θα γίνεται ψηφιακά, ενώ μέχρι τα μέσα του 2021, ο στόχος είναι το 90% των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια