HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τα «Φώτια 2020» καινοτομούν διοργανώνοντας βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής

Εμπλουτίζοντας τον παιδευτικό του χαρακτήρα o καταξιωμένος πολιτιστικός θεσμός της πόλης της Κατερίνης «Φώτια» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής και απασχόλησης μέσα από τα οποία τα παιδιά θα έλθουν σε επαφή με τους Βίους Αγίων, τοπικών και μη.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, 8 Φεβρουαρίου και 15 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 12μ.μ. με 1.30μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά.

Στόχος είναι να καλλιεργηθεί ο προφορικός και ο γραπτός λόγος των μικρών παιδιών τόσο μέσα από την παραγωγή λόγου και τη δημιουργία κειμένων, όσο και από τη χρήση της τεχνολογίας.

Επίσης θα ενισχυθεί η φαντασία των παιδιών και η κριτική τους ικανότητα, εφόσον θα κληθούν να αναπαράξουν πληροφορίες που θα αποκομίσουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου με μορφή που τα ίδια θα επιλέξουν, π.χ. παραμύθι, ποίημα κλπ.

Παράλληλα μέσω των εικαστικών τεχνών και  συγκεκριμένα με τη συνδρομή της ζωγραφικής, της τεχνικής του κολάζ, και του παζλ θα καλλιεργηθεί και η λεπτή κινητικότητα των παιδιών. 

Τα εργαστήρια αφορούν μαθητές Δημοτικού ενώ σύντομα  τα προγράμματα θα διευρυνθούν και θα  απευθυνθούν και σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Την επιμέλεια των βιωματικών αυτών εργαστηρίων που θα υλοποιηθούν κατόπιν πρωτοβουλίας και φροντίδας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, έχουν η κα Αθηνά Τσιγκαροπούλου, Εκπαιδευτικός –Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας και η κα Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια