HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τροπολογία για μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για ολόκληρο το έτος 2020 στους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα σημαντικότατη τροπολογία αναφορικά με το καθεστώς συμμετοχής στα φάρμακα για τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων δωρεάς της από 06.09.2018 σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και του ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας που κυρώθηκε με τον νόμο 4564/2018 (Α΄ 170)», που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την υπ. αρ. 145/13/27-1-2020 Υπουργική Τροπολογία προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για το χρονικό διάστημα από 1-1-2020 έως 31-12-2020, ως αντισταθμιστικό μέτρο σε όσους στερήθηκαν οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ, με το Νόμο 4387/2016.

Η Κυβέρνηση με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία δίνει λύση σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ θα επέφερε την αντίστοιχη κατάργηση της μειωμένης ή μηδενικής συμμετοχής τους στα φάρμακα.

Με την ίδια επίσης τροπολογία απλοποιούνται οι διαδικασίες χορήγησης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και δημιουργείται ψηφιακή εφαρμογή στην οποία οι ασθενείς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση διαδικτυακά για να δηλώσουν τον τόπο παράδοσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους σε ιδιωτικό φαρμακείο ή στον τόπο κατοικίας τους.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια