Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τροπολογία για μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για ολόκληρο το έτος 2020 στους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα σημαντικότατη τροπολογία αναφορικά με το καθεστώς συμμετοχής στα φάρμακα για τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων δωρεάς της από 06.09.2018 σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και του ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας που κυρώθηκε με τον νόμο 4564/2018 (Α΄ 170)», που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την υπ. αρ. 145/13/27-1-2020 Υπουργική Τροπολογία προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για το χρονικό διάστημα από 1-1-2020 έως 31-12-2020, ως αντισταθμιστικό μέτρο σε όσους στερήθηκαν οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ, με το Νόμο 4387/2016.

Η Κυβέρνηση με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία δίνει λύση σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ θα επέφερε την αντίστοιχη κατάργηση της μειωμένης ή μηδενικής συμμετοχής τους στα φάρμακα.

Με την ίδια επίσης τροπολογία απλοποιούνται οι διαδικασίες χορήγησης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και δημιουργείται ψηφιακή εφαρμογή στην οποία οι ασθενείς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση διαδικτυακά για να δηλώσουν τον τόπο παράδοσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους σε ιδιωτικό φαρμακείο ή στον τόπο κατοικίας τους.Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.