HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση για το 2020 - Οι αλλαγές που έρχονται

Στις 31 Μαρτίου αναμένεται να καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ την πρώτη δόση του επιδόματος του παιδιού για το 2020 στους δικαιούχους. Η πληρωμή θα αφορά στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020 και θα στηρίζεται στα εισοδήματα του 2018.

Βάσει του νέου νομοσχεδίου που θα ψηφίσει η κυβέρνηση μέσα στο Γενάρη οι πληρωμές του επιδόματος παιδιού θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σε διμηνιαίες δόσεις με την ημερομηνία καταβολής κάθε δίμηνο την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Να σημειωθεί, ότι όποιος αποκτήσει παιδί δικαιούται το επίδομα παιδιού από τον επόμενο μήνα της γέννησης του και μπορεί να υποβάλει τροποποιητική.

Οι αλλαγές

Αλλαγές θα υπάρξουν από το 2020 στον τρόπο χορήγησης του επιδόματος παιδιού. Αναλυτικά:

-Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα πρέπει να δηλώνουν από φέτος το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά τους. Επιπλέον επισημαίνεται πως το επίδομα θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά που υποχρεούνται στην υποχρεωτική φοίτηση, εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών.

-Ο ΟΠΕΚΑ θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ , του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ, του ΟΑΕΔ , της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α) ,του ΕΦΚΑ αλλά και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.

-Το επίδομα παιδιού θα χορηγείται σε πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα 10 έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια