Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 24 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)


24 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1956-Παραιτείται ο Νομάρχης Πιερίας, Θεμιστοκλής Μπάλλας*, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. (Κήρυξ των Πιερίων 15-1-1956, αρ. φύλλου 37 )

1962-Στις αρχαιρεσίες στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Κατερίνης πρόεδρος εκλέγεται διά βοής ο Θεόδωρος Μάνος. (Νέα Εποχή, 1-2-1962, σελ. 2)

1965-Εγκαινιάζεται το νέο πολυτελές εντευκτήριο της Ενώσεως Ποντίων Πιερίας, στην οδό Ζαλόγγου 38, όπου στεγαζόταν η Εστία Πιερίδων Μουσών. (Νέα Εποχή, 17-1-1965, σελ. 4)

1982-Εγκαινιάζεται η θυρίδα του καταστήματος της Εθνικής Τραπέζης στο Λιτόχωρο, παρουσία επισήμων. (Μακεδονικός Αγών, 30-1-1982, σελ. 2)

Έφυγαν

Δημήτριος Φαρδέλλας
1996-Θάνατος σε ηλικία 88 ετών του Δημητρίου Φαρδέλλα του Ιωάννη, ιατρού γενικής ιατρικής και παθολόγου. Απέκτησε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ της Γαλλίας το 1937.  Εργάστηκε από το 1939 σε ιδιωτικό ιατρείο στην Κατερίνη και μετά στο ΙΚΑ και στον ΟΣΕ. Τον Φεβρουάριο του 1940 εγγράφηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (δεν είχε συσταθεί ακόμα ο Νομός Πιερίας). Ήταν ένα από τα μέλη της επιτροπής που διεξήγαγε τις πρώτες εκλογές έπειτα από την ανασύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, στις 2 Ιουλίου 1950. Μετά τη συγκρότηση του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου σε σώμα, εξελέγη γραμματέας του παμψηφεί, όπως και στις εκλογές του 1951. Ήταν επίσης πρόεδρος του Συλλόγου από τον Σεπτέμβριο ως την παραίτησή του, τον Νοέμβριο του 1954 . Έγινε πρόεδρος του συλλόγου ξανά από το 1967 ως το 1971 (τοποθετημένος από τον Νομάρχη Πιερίας Παναγιώτη Μάτσο). Συνταξιοδοτήθηκε το 1977. ( Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας, http://www.ispierias.gr/?page_id=4423)

Έγιναν κι αυτά

1963-Πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου (ΕΟΣ) Κατερίνης εκλέγεται διά βοής ο Αντώνιος Οικονόμου. (Μακεδονικός Αγών, 12-2-1963, σελ. 1)

1976-Αραβική επιτροπή επισκέπτεται την Κατερίνη για την αγορά 200 τόνων μήλων. (Ολύμπιον Βήμα, 24-1-1976, σελ. 4)

1981-Αρχίζει να δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Πιερίας με την επωνυμία «Ο Κατσαντώνης», ο οποίος ιδρύθηκε το 1974. Πρώτος πρόεδρος γίνεται ο Αθανάσιος Τσακνάκης του Γρηγορίου. (Ιστοσελίδα Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Πιερίας: 
*Σημείωση: Ο Νομάρχης Θεμιστοκλής Μπάλλας είναι σήμερα εν ζωή (γεννημένος το 1917).


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.