Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 27 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

27 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1944-Οι Ναζί καταστρέφουν το Ελατοχώρι και εκτελούν ομαδικά 32 κατοίκους του.

1961-Φτάνει στην Κατερίνη συνεργείο του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) με επικεφαλής τον συνεργάτη του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών, Κοβακόπουλο. Το συνεργείο μαγνητοφώνησε δημοτικά τραγούδια Κοκκινοπλιτών και Καταφυγιωτών και μετέβη στην Κουντουριώτισσα και στη Μηλιά, όπου ηχογράφησε ιστορικά τραγούδια των Λαζαίων. Τα εν λόγω τραγούδια θα μεταδοθούν μετά τις αρχές Απριλίου από την εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών “Το Δημοτικό Τραγούδι στις πηγές του”. (Μακεδονικός Αγών, 5-2-1961, σελ. 4)

1971-Νέος πρόεδρος του Πιερικού γίνεται ο Θεόδωρος Χατζόγλου. (Μακεδονικός Αγών, 30-1-1971, σελ. 2)


Έφυγαν

1963-Πεθαίνει στην Κατερίνη ο 61χρονος έμπορος υποδημάτων Δημήτριος Παρασκευάς, με καταγωγή από το Λιβάδι Ολύμπου, ο οποίος ανάπτυξε και φιλανθρωπική δράση. (Νέα Εποχή, 2-2-1963, σελ. 2)

Έγιναν κι αυτά


1974-Μεταδίδεται από το ΕΙΡΤ το ραδιοφωνικό πρόγραμμα ελαφρού τραγουδιού, με ερμηνευτές τη Μίρκα και τον Κατερινιώτη Γιώργο Λαζαρίδη υπό τη διεύθυνση του Μενέλαου Σπάθη. Μεταξύ άλλων ακούγεται και η σύνθεση του δημοσιογράφου (διευθυντή της εφημερίδας «Ολύμπιον Βήμα») Κυριάκου Τσομπανόπουλου, με τίτλο «Πώς να σου πω αντίο». (Ολύμπιον Βήμα, 23-1-1974, σελ. 1)

1980-Ολοκληρώνεται η διήμερη Πανελλήνια Γενική Συνέλευση Χιονοδρομίας και Ορειβασίας στην Κατερίνη, με τη συμμετοχή 42 μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας και Ορειβασίας. (Νέα Εποχή, 2-2-1980, σελ. 1)

2013-Ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης ανδρών και γυναικών στο δημοτικό γυμναστήριο "Γ. Κακούρης", με τους αθλητές  και τις αθλήτριες της Πιερίας να κατακτούν δύο χρυσά μετάλλια
(στα 55 κιλά ο Νίκος Κατσούλας του Αλέξανδρου Πύδνας - Κολινδρού  και στα 120 κιλά ο Ματθαίος Εγγονίδης του Αρχέλαου Κατερίνης) και ένα αργυρό μετάλλιο με την Ελένη Αναστασιάδου στα 67 κιλά γυναικών. Την 5η θέση στα 120 κιλά κατέκτησε ο Αλέξανδρος Μουταφίδης. (Ολύμπιο Βήμα, 30-1-2013)


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.