Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 28 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

28 Ιανουαρίου

Γεγονότα


1976-Έπειτα από θαλασσοταραχή, καταστράφηκε ένα μέρος από το ιχθυοτροφείο Παπαπούλι και υπέστησαν ζημιές αρκετά σκάφη που ήταν ελλιμενισμένα κοντά στις ακτές του Πλαταμώνα. (Μακεδονικός Αγών, 31-1-1976, σελ 1)

1980--Εκλέγεται το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του νεοσύστατου σωματείου Τοπογράφων και Βιβλιοχαρτοπωλών, με πρόεδρο τον Πέτρο Παναγιωτή, αντιπρόεδρο τον Β. Βρούζο, γενικό γραμματέα Γ. Βρούζο, ταμία τον Ν. Πιτσιλή και μέλη τους Χ. Κανταρτζή, Δ. Τσέος, Ελ. Παπαδόπουλος. Εξελεγκτική Επιτροπή Π. Παπαδόπουλος, Ορ. Κρεοπωλίδης, Α. Καραπαναγιωτίδης.  (Μακεδονικός Αγών, 2-2-1980, σελ. 2)


2018-Συγκροτείται σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡΦΕΟ). Πρόεδρος επανεκλέγεται ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Πασχαλούδης, γενικός γραμματέας ο Οδυσσέας Μανωλόπουλος, ταμίας η Ζαφείρω Κουσιοπούλου, υπεύθυνος Τύπου ο Περικλής Χατζηγιάννης, μέλη οι Νικόλαος Λακασάς, Χάιδω Παπαχατζή, Γεώργιος Σαμαλής, Πλάτων Τασχουνίδης.

Έφυγαν


1952-Πεθαίνει ο 82χρονος Ιωάννης Κατέλας, πρόεδρος της Κοινότητας Λεπτοκαρυάς (1926-27 και 1928-29).   (Χατζής, Γεώργιος Δ., Λεπτοκαρυά,   Ήθη - Έθιμα - Παραδόσεις - Χοροί και Τραγούδια - Παιδικά Παιχνίδια - Ιλιάτσια Γιατρικά - Παροιμίες - Φάρες και Ιδιωματικό Λεξικό (2.110 λέξεις)   Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς, β΄ έκδοση 2014)


1979-«Φεύγει από τη ζωή» σε ηλικία 87 ετών ο Ιωάννης Κούζας του Ρήγα, που υπήρξε πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυγιάλου (1938-39).

2017-Την τελευταία του πνοή αφήνει ο Κατερινιώτης θεολόγος και συγγραφέας, Λάζαρος Τσακιρίδης. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ενώσεως Θεολόγων Πιερίας όπου για αρκετά χρόνια διετέλεσε διαδοχικά γραμματέας και πρόεδρος. Για πολλά χρόνια είχε αναλάβει την εκπομπή "Ορθόδοξη Διακονία" με τις Ελληνορθόδοξες ομιλίες του και διαλόγους στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΜΗΣ TV Κατερίνης.


Έγιναν κι αυτά


1974-Θεμελιώνεται από τον υπουργό Παν. Χρήστου το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο συνοικισμό Νέας Ζωής. (Νέα Εποχή, 2-2-1974, σελ. 1)

1978-Ο Κατερινιώτης ζωγράφος Σάκης Σταθακόπουλος ανοίγει έκθεση ζωγραφικής στην Γκαλερί Νέες Μορφές στην Κοζάνη. Συνολικά 40 έργα εκτίθενται επί δύο εβδομάδες. (Νέα Εποχή, 28-1-1978, σελ. 4)


2013-Σε άνοιγμα των διοδίων του Αιγινίου στην εθνική οδού Θεσσαλονίκης- Αθηνών προχωρούν κάτοικοι της περιοχής, στις 12.00 το μεσημέρι, την ώρα που είχε προγραμματιστεί η έναρξη της λειτουργίας τους. Επίσης, στα παράπλευρα και στα μετωπικά διόδια της Λεπτοκαρυάς συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της περιοχής που ζητούν την κατάργησή τους. (enet.gr,   28-1-2013)
Κάτοικοι του δήμου Πύδνας - Κολινδρού, με επικεφαλής το δήμαρχο, Βαγγέλη Πολύζο, και τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει τις παραιτήσεις τους στο υπουργείο Εσωτερικών, ήταν στο σταθμό των διοδίων από νωρίς το πρωί. Άφηναν τα αυτοκίνητα να περνούν χωρίς να πληρώσουν και σκόπευαν να εμποδίσουν τη λειτουργία των διοδίων. Ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού, καταγγέλλει ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν αδιακρίτως και μάλιστα, τραυμάτισαν ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου. (Ελευθεροτυπία, 29-1-2013)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.