Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 29 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)


29 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1951-Ο οικισμός Μεγάλη Γέφυρα αποσπάται από το δήμο Κολινδρού και προσαρτάται στο δήμο Αιγινίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΦΥΡΑ - ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

1953-Η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Κατερίνης διαμαρτύρεται για την πρόταση του 14ου Συνεδρίου Αυτοκινητιστών να διαλυθούν οι γεωργικοί συνεταιρισμοί.  (Μακεδονικός Αγών, 1-2-1953, σελ. 4).

1955-Ιδρύθηκαν στην Πιερία τα εξής σχολεία: 1/τάξιο Δημοτικό Σχολείο στο Δέκατο Χιλιόμετρο, 1/τάξιο Δημοτικό Λαγοράχης Μοσχοποτάμου, 1/τάξιο Νηπιαγωγείο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, 1/τάξιο Νηπιαγωγείο Συνοικισμού Ευαγγελικών και 1/τάξιο Νηπιαγωγείο Συνοικισμού Βατάν (Κατερίνης).

1956-Στις αρχαιρεσίες της Ενώσεως Αναπήρων Πολέμου 1912-1949 Νομού Πιερίας πρόεδρος εκλέγεται ο Γεώργιος Μπεάζογλου. Επίτιμος πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτριος Ψάλτογλου. (Μακεδονικός Αγών, 5-2-1956, σελ. 2). Επίσης, πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Σφενδάμης εκλέγεται ο Θ. Μιχαηλίδης. (Μακεδονικός Αγών, 20-2-1956, σελ. 2).

1977-Έφτασε στην Κατερίνη και ανέλαβε υπηρεσία ο νέος νομάρχης, Νικόλαος Κατακαλίδης. (Νέα Εποχή, 29-1-1977, σελ. 1)

1984-Εγκαινιάζονται από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Απόστολο Κακλαμάνη το Α΄ Γυμνάσιο της Κατερίνης , το ΚΕΤΕ Κατερίνης και μετά το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο  του Παντελεήμονα. (Νέα Εποχή, 4-2-1984, σελ. 1.)

2012-Πιεριείς αγρότες πραγματοποιούν διαμαρτυρία στα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαριάς, για την ακολουθούμενη πολιτική στον κλάδο της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Οι αγρότες άνοιξαν για λίγο τις μπάρες, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περνούν χωρίς να καταβάλλουν διόδια και ενημέρωναν τους διερχόμενους για τα αιτήματά τους. (www.kathimerini.gr 29-1-2012,  με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ)

Έφυγαν

1937-Πεθαίνει ο παντοπώλης Ιωάννης Κυριακού, πρόεδρος της Κοινότητας Κολινδρού (1924-28).

1964-Σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα στο Λιτόχωρο ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, Ιωάννης Κατσιμίγας, σε ηλικία 62 ετών, με καταγωγή από την Τρίπολη. Το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με λεωφορείο ενώ περνούσε από την εθνική οδό στο Λιτόχωρο. Αιτία του δυστυχήματος είναι η βαρύτατη κακοκαιρία που ενέσκηψε στην Πιερία. Το θερμόμετρο έφτασε τους -11 βαθμούς Κελσίου. (Νέα Εποχή, 31-1-1964, σελ. 1)

Ιωάννης Κατσιμίγας

1980-Θάνατος του Λάζαρου Μπόλη από το Λιβάδι Ελασσόνας, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κατερίνης (1956-59). Ήταν από τους ιδρυτές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κατερίνης. Επίσης, υπήρξε η «ψυχή» της Σχολικής Εφορείας του Α΄  Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης επί δύο δεκαετίες. Παντρεύτηκε Κατερινιώτισσα και απέκτησαν 4 παιδιά. (Νέα Εποχή, 2-2-1980, σελ. 3)

Έγιναν κι αυτά

1960-Την Κατερίνη επισκέπτεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Καλλίας.  (Μακεδονικός Αγών, 3-2-1960, σελ. 1)

1973-Από σήμερα λειτουργεί στην Κατερίνη σχολή ταχυρρύθμου εκπαιδεύσεως ξενοδοχειακού προσωπικού. (Νέα Εποχή, 9-12-1972).

Αλέξανδρος Τζιόλης
2010-Ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής Αλέξανδρος Τζιόλης υπογράφει συμβόλαιο με την ιταλική Σιένα.

2017-Το πρώτο βραβείο παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου (“Η μέρα αρχίζει ξανά”, έκδοση 2014), απονέμεται στη Διευθύντρια του δημοτικού παιδικού σταθμού Λιτοχώρου Καίτη Νίκα-Μάνου.
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.