Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 31 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

31 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1931-Σύσταση της Κοινότητας Αλωνίων (Ν. Θεσσαλονίκης) με την απόσπαση του οικισμού Αλώνια από την Κοινότητα Σφενδαμίου και τον ορισμό του ως έδρα της Κοινότητας.

1964-Νέος διευθυντής του Σανατορίου της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου διορίζεται ο Δημήτριος Χατζησακκούλας. (Νέα Εποχή, 31-1-1964, σελ. 4)
1964-Έφτασε στην Κατερίνη και ανέλαβε καθήκοντα ο διευθυντής του Γυμνασίου Θηλέων της Κατερίνης, Ιωάννης Μόσχος, φυσικός. (Νέα Εποχή, 31-1-1964, σελ. 4)

1977-Εκλέγεται το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών, με πρόεδρο τον Δημήτριο Ζαπουνίδη, αντιπρόεδρο τον Στυλ. Κοκόλη, γραμματέα τη Μαρούλα Καμπερίδου, ταμία τον Θεόφραστο Ροδιτάκη, σύμβουλο τον Αθαν. Σαμαρά. Εξελεγκτική Επιτροπή: Λάζαρος Μπλάτζας, Αθανάσιος Καρκάνης, Κωνσταντίνος Μηντζιαρίδης. (Νέα Εποχή, 5-2-1977, σελ. 1)

2008-Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος. Επανεντάχθηκε στο κόμμα στις 24/7 του ίδιου χρόνου.

Έφυγαν

1980-Κηδεύεται (χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βαρνάβα) από τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης του Κίτρους ο 83χρονος συνταξιούχος ιερέας Παναγιώτης Παπαϊωάννου. Γεννήθηκε στο Καβακλή της Ανατολικής Ρωμυλίας το 1897 και το 1923 παντρεύτηκε την κόρη του γενικού γραμματέα του Δήμου Καβακλή, Νίκη Γ. Χαχαμίδου, με την οποία απέκτησε 6 τέκνα. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε ως πρόσφυγας αρχικά στα Κουφάλια (1925) και έπειτα από έναν χρόνο στο Κίτρος όπου παρέμεινε ως την εκδημία του. Το 1926 χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Παρθένιο Βαρδάκα και υπηρέτησε το ποίμνιό του αλλά και όλο τον νομό. Στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, για να απελευθερώσει τους κρατούμενους συγχωριανούς του, ανατινάχθηκε από νάρκη το «γκαζοζέν» στο οποίο επέβαινε , κατά την επιστροφή του από τον Κούκο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι. Δεν δεχόταν ποτέ αμοιβή για τις ιεροτελεστίες αλλά ανώνυμα και αθόρυβα βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη από διάφορες αιτίες. (Νέα Εποχή, 9-2-1980, σελ. 3)

1984-Πεθαίνει σε ηλικία 76 ετών ο συνεταιριστής και δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης (1954-59) Αλέξανδρος Γ. Μπλάτζας. Διετέλεσε επίσης μέλος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών και Αντιδήμαρχος Κατερίνης (δημαρχών το 1952-53).(Μακεδονικός Αγών, 4-2-1984, σελ. 2)

Έγιναν κι αυτά

1964-Σε αρχαιρεσίες αυτόν τον μήνα, εξελέγησαν πρόεδροι οι: Π. Κωνσταντινίδης (Ένωση Ποντίων Πιερίας) και Ι. Κεραμίδας (Σωματείο Καπνοπαραγωγών “Ο Ήλιος”). (Νέα Εποχή, 31–1-1964, σελ. 4)
1964-Ο μοίραρχος Νικ. Τσέλικας αναλαμβάνει υποδιοικητής της Χωροφυλακής Κατερίνης. Διοικητής του Α΄  Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης αναλαμβάνει ο Αθ. Καλατζής στη θέση του Γεωργίου Καλαθά, ο οποίος ανέλαβε υπηρεσία στο Επιτελείο της Διοικήσεως Χωροφυλακής. (Νέα Εποχή, 31-1-1964, σελ. 4)

1976-Σε ένα πρωτοφανές γεγονός για τους αλιείς της Πιερίας στην ακτή μεταξύ Παραλίας και Λιτοχώρου, ψαράδες από την Παραλία αλιεύουν με την τράτα τους ένα δελφίνι βάρους 250 κιλών και μήκους άνω των 2 μέτρων. Οι ψαράδες του Μιχαήλ Κίτσου και της παρέας του είχαν ψαρέψει παλαιότερα και άλλο δελφίνι, μικρότερο εκείνη τη φορά. (Ολύμπιον Βήμα, 31-1-1976, σελ. 1)


1982-Ο αρχιτέκτονας Απόστολος Δ. Μποταΐτης παρουσιάζει στο νέο του γραφείο (στην Παρθενίου Βαρδάκα 4) εξειδικευμένη αρχιτεκτονική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει μέρος των έργων του από την 15ετή άσκηση του επαγγέλματός του στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. (Νέα Εποχή, 30-1-1982, σελ. 1)

2018-Στην καθαρή τιμή-ρεκόρ των 5,47 ευρώ ανά κιλό για τον παραγωγό έφτασε να πουληθεί φέτος η πρώτη παρτίδα ελαιολάδου, οξύτητας 0,27  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννης Πιερίας. (Agro News, 31-1-2018).


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.