Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 4 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)


4 Ιανουαρίου

Γεγονότα


1931-Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης εκλέγεται ο δικηγόρος Γεώργιος Λιάπης με 9 ψήφους και αντιπρόεδρος ο γεωργός Γρηγόριος Ανανιάδης με 10 ψήφους. Γραμματέας γίνεται ο Τάκης Χρηστίδης.(Ηχώ των Πιερίων, 11-1-1931)

1953-Στη πρώτη διεθνή συνάντηση της χρονιάς στην Κατερίνη, η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ηττάται από την βιενέζικη Βιν ΣΚ με 3-0.(Μακεδονικός Αγών, 11-1-1953, σελ. 2)

1981-Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης εκλέγεται ξανά ο Γεώργιος Τερζόπουλος, αντιπρόεδρος ο Δημήτριος Ζαπουνίδης και γραμματέας ο Αθανάσιος Μπουροζίκας. Στους υπόλοιπος Δήμους πρόεδροι εκλέγονται οι: Ν. Καλιγάς (Αιγινίου), Ευάγγελος Κουκιώτης (Λιτοχώρου) και Εμμανουήλ Ματσούκης (Κολινδρού). (Μακεδονικός Αγών, 10-1-1981, σελ. 2)

1987-Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης εκλέγεται ο Αλ. Νικολαΐδης, αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Παπακούζας και γραμματέας ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.  Στις αντίστοιχες αρχαιρεσίες στους άλλους δήμους, εκλέγονται οι εξής. Στο Λιτόχωρο: Αθανάσιος Λάππας (πρόεδρος), Γεώργιος Παπαθανασίου (αντιπρόεδρος), Ζαχαρίας Γκουντάρας (γραμματέας), στο Αιγίνιο Ν. Καλλιγάς (πρόεδρος), Β. Τριανταφύλλου (αντιπρόεδρος), Βασ. Αγγέλου (γραμματέας) και στον Κολινδρό: Κων. Πλατσάς (πρόεδρος), Ν. Κυριακίδης (αντιπρόεδρος) και Μιχαήλ Κομπατσιάρης (γραμματέας).          (Μακεδονικός Αγών, 10-1-1987, σελ. 1)

1998-Ολόκληρο οπλοστάσιο με βαρύ οπλισμό ανακαλύπτεται στο σπίτι και στο χοιροστάσιο της χήρας του μέλους του "συνδικάτου του εγκλήματος" στο Δίον. Τα όπλα προέρχονται από τις αποθήκες της Αλβανίας κατά τις περσινές λεηλασίες στην εξέγερση που σημειώθηκε στη γειτονική χώρα. (Τα Νέα, 5-1-1998, σελ. 18)


Έφυγαν


1982-Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία μόλις 24 ετών ο ποδοσφαιριστής του Πιερικού, Σάκης Κτενίδης. Υπήρξε ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και είχε 25 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική. Ο Κτενίδης «έφυγε» έπειτα από μακρά ασθένεια και κηδεύτηκε στην Κατερίνη σε κλίμα γενικού πένθους. Το φέρετρο μεταφέρθηκε στους ώμους των ποδοσφαιριστών του Πιερικού. (Ολύμπιο Βήμα, 6-1-1982, σελ. 3) (Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού, http://www.pierikos.info/index.php/793-symmetoxes-paikton-mas-stin-a-ethniki,  12-12-2011)

1996-Πεθαίνει σε ηλικία 90 ετών ο ιερέας της Κονταριώτισσας, Ιωάννης Καλύβας. Καταγόταν από τον νομό Λαρίσης και ήταν εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου από το 1947 ως το 1958. Στη συνέχεια, έπειτα από την οικοδόμηση του ενοριακού Ναού του Αγίου Θωμά, έγινε ιερέας του από το 1958 ως το 1978.Έγιναν κι αυτά


1953-Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης επανεκλέγεται ο Ιωάννης Λαζαρίδης, αντιπρόεδρος ο Ν. Μακρόπουλος και γραμματέας ο Χρ. Σιδηρόπουλος.(Μακεδονικός Αγών, 11-1-1953 σελ. 1).

1969-Με βασιλικό διάταγμα καταργούνται το Α΄ και το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης και ο Σταθμός Χωροφυλακής του Σβορώνου.  Στη θέση τους ιδρύεται Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης που υπάγεται στη Διεύθυνση Χωροφυλακής Πιερίας. (Νέα Εποχή, 4-1-1969, σελ. 4)

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.