HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 5 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)


5 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1927-Την πρώτη του χοροεσπερίδα, στην αίθουσα “Πιέρια” στην Κατερίνη, πραγματοποιεί ο νεοσύστατος Σύλλογος Φιλοπροόδων. (Μακεδονία, 10-1-1927, σελ.  2)


1953-Ο οικισμός Καλύβια Κονταριωτίσσης αποσπάται από την Κοινότητα Κονταριωτίσσης και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καλυβίων Κονταριωτίσσης. Είναι ο σημερινός Άγιος Σπυρίδων.  (Μακεδονικός Αγών, 25-1-1953, σελ. 4)


1953-Σύσταση της Κοινότητας Νεοκαισάρειας με την απόσπαση του οικισμού Νεοκαισάρεια από το δήμο Κατερίνης και τον ορισμό του ως έδρα της Κοινότητας. (Μακεδονικός Αγών, 25-1-1953, σελ. 4)

1958-Εκλέγεται το νέο διοικητικό και πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας. Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Τακτικά μέλη: Δημήτριος Τσαχαλίνας, Χαράλαμπος Ηλιάδης, Θωμάς Τσακιρίδης, Χουσεΐν Μπεκτάς, Αθανάσιος Τσαχάλης. Αναπληρωματικά μέλη: Απόστολος Κουτρουμανίδης, Δημήτριος Μπουζούκης, Κωνσταντίνος Σαμακοβλής.
Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο οι: Χρήστος Σουσώνης, Ιπποκράτης Γκιουζελέτος, Αντώνιος Λαμπρινίδης, Δημήτριος Βλαϊκίδης, Γεώργιος Χατζόπουλος, Γεώργιος Γρηγοριάδης, Ηλίας Ρετζέπης, Εμμανουήλ Λεοντάκης.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή- Τακτικά μέλη: Γεώργιος Μάνδαλος, Χασάν Μπεκτάς, Ιωάννης Τζιβανίδης. Αναπληρωματικά μέλη:  Χαράλαμπος Λαμπράκης, Ελένη Γεωργιάδου, Αναστάσιος Απειρανθίτης. (Μακεδονικός Αγών, 19-1-1958, σελ. 1)

1958-Πραγματοποιείται στο Λιτόχωρο  η χορευτική βραδιά της Ορειβατικής Ομάδας Λιτοχώρου στο κέντρο «Ολύμπιον». Στην εν λόγω γιορτή έλαβαν μέρος και τα ορειβατικά τμήματα Κατερίνης και Θεσσαλονίκης. (Μακεδονικός Αγών, 12-1-1958, σελ. 1)

1976- Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης αναγνωρίζεται το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείον Ζακχαροτευτλο-καλλιεργητών Ν. Πιερίας Η Πρόοδος » με έδρα την Κατερίνη και σκοπό τη συνένωση όλων των απασχολουμένων στον νομό Πιερίας με την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων και την προστασία και προαγωγή των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών.  (Νέα Εποχή, 10-1-1976, σελ. 4)

Έγιναν κι αυτά


1958-Στις αρχαιρεσίες στο Δήμο Κατερίνης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγεται ο Κεφαλίδης, αντιπρόεδρος ο Τσαχαλίνας και γραμματέας ο Ταβατζής.


1968-Άρχισε να λειτουργεί το πολυτελές κουρείο των αδερφών Παύλου στην Κατερίνη, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ξηρομερίτου 1, έναντι Στοάς Δεληγιαννίδη. (Νέα Εποχή, 5-1-1968, σελ. 2)

1974-Στον τοπικό Τύπο διαφημίζεται το λούνα παρκ της Κατερίνης ως εξής:

Προσοχή!! Κάτι το πρωτότυπο σας προσφέρει ο Κατερινιώτης ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ
«ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ»  κουρσάκια για μικρούς και μεγάλους. Γονείς φέρτε τα παιδιά σας. Διαθέτουμε βαρκούλες και κούνιες. Σας περιμένουμε παραπλεύρως κιν/φου Ευκαρπίδη. (Νέα Εποχή, 5-1-1974, σελ. 4)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια