Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 5 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)


5 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1927-Την πρώτη του χοροεσπερίδα, στην αίθουσα “Πιέρια” στην Κατερίνη, πραγματοποιεί ο νεοσύστατος Σύλλογος Φιλοπροόδων. (Μακεδονία, 10-1-1927, σελ.  2)


1953-Ο οικισμός Καλύβια Κονταριωτίσσης αποσπάται από την Κοινότητα Κονταριωτίσσης και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καλυβίων Κονταριωτίσσης. Είναι ο σημερινός Άγιος Σπυρίδων.  (Μακεδονικός Αγών, 25-1-1953, σελ. 4)


1953-Σύσταση της Κοινότητας Νεοκαισάρειας με την απόσπαση του οικισμού Νεοκαισάρεια από το δήμο Κατερίνης και τον ορισμό του ως έδρα της Κοινότητας. (Μακεδονικός Αγών, 25-1-1953, σελ. 4)

1958-Εκλέγεται το νέο διοικητικό και πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας. Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Τακτικά μέλη: Δημήτριος Τσαχαλίνας, Χαράλαμπος Ηλιάδης, Θωμάς Τσακιρίδης, Χουσεΐν Μπεκτάς, Αθανάσιος Τσαχάλης. Αναπληρωματικά μέλη: Απόστολος Κουτρουμανίδης, Δημήτριος Μπουζούκης, Κωνσταντίνος Σαμακοβλής.
Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο οι: Χρήστος Σουσώνης, Ιπποκράτης Γκιουζελέτος, Αντώνιος Λαμπρινίδης, Δημήτριος Βλαϊκίδης, Γεώργιος Χατζόπουλος, Γεώργιος Γρηγοριάδης, Ηλίας Ρετζέπης, Εμμανουήλ Λεοντάκης.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή- Τακτικά μέλη: Γεώργιος Μάνδαλος, Χασάν Μπεκτάς, Ιωάννης Τζιβανίδης. Αναπληρωματικά μέλη:  Χαράλαμπος Λαμπράκης, Ελένη Γεωργιάδου, Αναστάσιος Απειρανθίτης. (Μακεδονικός Αγών, 19-1-1958, σελ. 1)

1958-Πραγματοποιείται στο Λιτόχωρο  η χορευτική βραδιά της Ορειβατικής Ομάδας Λιτοχώρου στο κέντρο «Ολύμπιον». Στην εν λόγω γιορτή έλαβαν μέρος και τα ορειβατικά τμήματα Κατερίνης και Θεσσαλονίκης. (Μακεδονικός Αγών, 12-1-1958, σελ. 1)

1976- Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης αναγνωρίζεται το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείον Ζακχαροτευτλο-καλλιεργητών Ν. Πιερίας Η Πρόοδος » με έδρα την Κατερίνη και σκοπό τη συνένωση όλων των απασχολουμένων στον νομό Πιερίας με την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων και την προστασία και προαγωγή των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών.  (Νέα Εποχή, 10-1-1976, σελ. 4)

Έγιναν κι αυτά


1958-Στις αρχαιρεσίες στο Δήμο Κατερίνης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγεται ο Κεφαλίδης, αντιπρόεδρος ο Τσαχαλίνας και γραμματέας ο Ταβατζής.


1968-Άρχισε να λειτουργεί το πολυτελές κουρείο των αδερφών Παύλου στην Κατερίνη, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ξηρομερίτου 1, έναντι Στοάς Δεληγιαννίδη. (Νέα Εποχή, 5-1-1968, σελ. 2)

1974-Στον τοπικό Τύπο διαφημίζεται το λούνα παρκ της Κατερίνης ως εξής:

Προσοχή!! Κάτι το πρωτότυπο σας προσφέρει ο Κατερινιώτης ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ
«ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ»  κουρσάκια για μικρούς και μεγάλους. Γονείς φέρτε τα παιδιά σας. Διαθέτουμε βαρκούλες και κούνιες. Σας περιμένουμε παραπλεύρως κιν/φου Ευκαρπίδη. (Νέα Εποχή, 5-1-1974, σελ. 4)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.