Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 8 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)


8 Ιανουαρίου


Γεγονότα

1956-Θεμελιώνεται από τον Μητροπολίτη Βαρνάβα το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στο Σβορώνο. (Μακεδονικός Αγών, 15-1-1956, σελ. 1).

1960-Τηρείται στο Κίτρος η ειδική γιορτή της γυναίκας. (Μακεδονικός Αγών, 14-1-1960, σελ. 1)

1961-Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγινίου εκλέγεται ο Αν. Παπαγεωργίου, με αντιπρόεδρο τον Β. Γιαγκίδη και γραμματέα τον Γ. Παπάζογλου. (Μακεδονικός Αγών, 9-1-1961, σελ. 1)

1989-Διενεργούνται εκλογές για δύο αιρετούς νομαρχιακούς συμβούλους. Εκλέγονται οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης και Αστέριος Μπάσδρας.
 
Η φωτό με τους Μπάσδρα Ζαπουνίδη (ορκωμοσία ενώπιον του Νομάρχη Βασιλειάδη) είναι από την εφημερίδα "Ολύμπιο Βήμα" (Μάρτιος 1989)

Έφυγαν

1965-Θάνατος του 85χρονου πρώτου προέδρου της Κοινότητας Νέας Αγαθουπόλεως (1933-34), Παναγιώτη Κυριακίδη του Θεόκλητου.

1970-Κηδεύεται με τιμές στο Λιτόχωρο ο 92χρονος ναυτικός Νικόλαος Βλαχόπουλος, ο οποίος είχε οδηγήσει μαζί τον ναύαρχο Νικόλαο Βότση και τον Μιχαήλ Κωφό τον Οκτώβριο του 1912  στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ανατίναξαν με 3 τορπίλες τη ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου Φετίχ Μπουλέντ. (Νέα Εποχή, 10-1-1970, σελ. 1)


Έγιναν κι αυτά

1975-Στις αρχαιρεσίες που διεξάγονται στον Συνεταιρισμό Εμπορορραπτών και Ραπτών Κατερίνης, πρόεδρος εκλέγεται ο Νικ. Μανώλας, αντιπρόεδρος ο Ε. Καπέτας, γραμματέας ο Ι. Κεσανλής, ταμίας ο Νικ. Καμανατζής, σύμβουλος ο Ι. Κουτσουρούμπας, ενώ στο Εποπτικό οι Ι. Παπανδρέου, Ι. Λαψάκας και Ν. Δημουλιός. (Νέα Εποχή, 11-1-1975, σελ. 1)

1976-Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης αναγνωρίζεται σωματείο με την επωνυμία «Σωματείον οδηγών υπεραστικών λεωφορείων Νομού Πιερίας «Η Ομόνοια» με έδρα την Κατερίνη. (Νέα Εποχή,  17-1-1976, σελ. 4)

1979-Χιονοπτώσεις  σημειώνονται από χθες μέχρι αργά το βράδυ στην Κατερίνη. Ο υδράργυρος τα ξημερώματα της Δευτέρας δείχνει 13,5 βαθμούς κάτω από το μηδέν. (Νέα Εποχή, 13-1-1979, σελ. 1)
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.