HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νίκας: “Τα ταξίδια τέλος-Η εκπροσώπηση της Περιφέρειας θα γίνεται από ανθρώπους του τουρισμού και επιχειρηματίες”

Στην παραδοχή ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου “δεν δείχνει τη στρατηγική μας” προχώρησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά και τις καταγγελίες εκ μέρους της παράταξης Τατούλη ότι μεγάλο μέρος του προγράμματος ήταν αντιγραφή από το πρόγραμμα της Κεντρικής Μακεδονίας. Παραδέχτηκε ότι 100 μέρες θητείας δεν είναι αρκετές για να σχηματιστεί πλήρη εικόνα για ένα τόσο μείζον ζήτημα, ενώ εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα είναι συνυφασμένο με τη γενική στρατηγική στον τομέα τουρισμού που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση. Προχώρησε όμως και ένα βήμα παρακάτω, στέλνοντας σαφές και αιχμηρό μήνυμα, λέγοντας  πως “τα ταξίδια τέλος”, υπονοώντας ότι αν  κάποιοι αντιλαμβάνονται την εκπροσώπηση σε εκθέσεις τουρισμού ως ταξίδια αναψυχής, που δεν φέρνουν αποτέλεσμα για την Περιφέρεια, αυτά παίρνουν τέλος, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι στο εξής την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα αναλάβουν εκπρόσωποι του τουρισμού και επιχειρηματίες που ξέρουν τις ανάγκες της αγοράς.

ΑΙΧΜΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020 ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.
Στην απόφαση, ενσωματώθηκε η πρόταση 10 σημείων της παράταξης “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο” ενώ έγινε αποδεκτή πρόταση του επικεφαλής της Γιώργου Δέδε για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής τουριστικής προβολής.
Αναφερόμενος σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξή του, στην Τρίπολη, εξέφρασε ικανοποίηση για την υπερψήφιση του προγράμματος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο:
“Ασφαλώς το πρόγραμμα δεν δείχνει την στρατηγική μας. Ποιος απαιτεί μετά από 100 μέρες θητείας να έχουμε τέλεια άποψη για ένα τέτοιο μείζον θέμα; Το πρόγραμμα αυτό συνδέεται με την στρατηγική της κυβέρνησης”
Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς η συγκρότηση της επιτροπής τουρισμού, όπως προτάθηκε από τον Γ. Δέδε, δεσμευόμενος όσον αφορά τα 10 σημεία που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι” ότι “αυτά τα οποία δεχθήκαμε, θα τα κάνουμε πράξη άμεσα”.
Εξήγγειλε παράλληλα ότι στην μεθεπόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα έλθει προς έγκριση η συγκρότηση της γνωμοδοτικής επιτροπής, στην οποία -όπως είπε ο Π. Νίκας- “θα μετέχουν σχεδόν εξ ημισείας μέλη του Σώματος και παράγοντες του τουρισμου, της αγοράς”.
“Ο,τι γίνει, θα γίνει με διαφάνεια. Τα ταξίδια τέλος. Η εκπροσώπηση της Περιφέρειας θα γίνεται από τους ανθρώπους του τουρισμού και επιχειρηματίες που ξέρουν τι χρειάζεται η αγορά και το πρέπει να γίνει”.
ΝΙΚΑΣ:”ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΕΣΠΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”
Παράλληλα, επανέλαβε ότι αν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκεντρώνει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, δεν έχει κατορθώσει μέχρι τώρα να συνεισφέρει πάνω από το 2,5% στην “πίτα” του τουρισμού.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην προβολή μέσω του διαδικτύου, ενώ με έμφαση σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει ασφαλές το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας -“προχωρούμε στη συντήρηση του οδικού μας δικτύου, μετά από 5 ΕΣΠΑ έχουμε το χειρότερο οδικό δίκτυο της Ελλάδας. Δείτε την κατάσταση στον Ισθμό, την αδυναμία πρόσβασης σε αρχαιολογικούς χώρους και χώρους φυσικού κάλλους”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια