Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κονδυλώματα: Ο ύπουλος εχθρός ανδρών και γυναικών

Ένα νούμερο που προκαλεί τρόμο στην πρώτη ανάγνωση. 80% των γυναικών θα εμφανίσει μια φορά στη ζωή της κονδυλώματα. Μάλιστα ο ιός HPV, μπορεί να μεταδοθεί και χωρίς σeξουαλική επαφή, κάτι που τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο.

Τα κονδυλώματα είναι εμφανή με γυμνό μάτι, έχουν τη μορφή σπίλου και μοιάζουν με μικροσκοπικά κουνουπίδια, στους άνδρες εμφανίζονται σε μικρότερο διάστημα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που ενώ έχουμε τον ιό, δεν έχουμε εμφανή σημάδια του νοσήματος.

Τα κλασικά συμπτώματα που μπορούν να εμφανιστούν, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας που εμφανίζονται τα κονδυλώματα είναι:

  • Έντονος ή ήπιος κνησμός στην εκάστοτε περιοχή
  • Τραχηλική ή κολπική αιμορραγία
  • Μεγάλη ποσότητα κολπικών εκκρίσεων
  • Κατάθλιψη, ιδίως στα άτομα που εμφανίζουν κονδυλώματα στον πρωκτό

Τα κονδυλώματα αντιμετωπίζονται με κρυοθεραπεία, τριχλωροοξεϊκό οξύ, χειρουργική αφαίρεση, διαθερμοπηξία ή laser. Πλέον οι θεραπείες είναι 100% αποτελεσματικές, και για αυτό συνίσταται οι σeξουαλικά ενεργοί ενήλικες να επισκέφτονται τον προσωπικό τους γιατρό, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.