HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αλληλεγγύη το όπλο των εργαζομένων!

Η Γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ. χαιρετίζει την πολυήμερη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ για ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. ΣΣΕ που θα καταργεί τις πολλές και διαφορετικές σχέσεις εργασίας και θα βάζει φρένο στην ενοικίαση και την εργολαβοποίηση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα στους απεργούς εργαζόμενους, οι οποίοι παρά την προσπάθεια υπονόμευσης και τρομοκράτησης από την εργοδοσία τις προηγούμενες μέρες, όχι μόνο δεν λύγισαν αλλά μαζικοποιήσανε τις απεργιακές τους φρουρές.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΟΤΕ και την προσπάθεια που κάνει για να ποινικοποιήσει τον απεργιακό αγώνα, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα (για την υπεράσπιση των συμφερόντων της), η οποία τελικά προχώρησε στις 7/1/20 στη σύλληψη 5 στελεχών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ. Με την κίνηση αυτή γίνεται ξεκάθαρο με ποιον τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.

Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία απέλυσε εργαζόμενους που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της, εξέδωσε νωρίτερα την ίδια μέρα (7/1) δελτίο τύπου όπου επικαλούμενη τη δημοκρατία προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο. Δημοκρατία για την εργοδοσία του ΟΤΕ σημαίνει απολύσεις, μειώσεις μισθών, εργατικά ατυχήματα, κρίσεις πανικού, εγκεφαλικά, διαλυμένες συμβάσεις, δανεική εργασία, κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που χρόνια τώρα υπηρετούν και οι διάφορες κυβερνήσεις. Ανάπτυξη για τους λίγους, ενώ για τους πολλούς φτώχεια και μαύρη ζωή.

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ συνεχίζουν τον αγώνα και την απεργία τους ενάντια στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Συνεχίζουν τον αγώνα τους με βασικό αίτημα την υπογραφή μιας ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Καλούμε τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να γίνουν ασπίδα προστασίας των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, γιατί ο αγώνας που δίνουν αφορά όλη την εργατική τάξη.

Η αλληλεγγύη στην απεργία τους είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις

Υπογραφή τώρα συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια